15.12.2004

Direktøren for Dansk Industri bør lytte til sig selv:

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Europa har brug for højt uddannet arbejdskraft

Danske virksomheder behøver ikke tyrkisk arbejdskraft i fremtiden. Den er i Danmark, og slår den ikke til, forefindes den i stor mængde i nærtliggende østeuropæiske lande!!!

Onsdag morgen d. 15/12 bragte TV-1 et indslag i forbindelse med Tyrkiets EU-ansøgning. 

Her blev flere såkaldte EU-eksperter citeret for, at der ikke var nogen fare for stor tyrkisk indvandring til Europa.

Blandt de interviewede var Dansk Industris direktør Hans Skov Kristensen.

Den brave mand fra ”paladset” på Rådhuspladsen havde som sædvanlig ikke nogen betænkeligheder ved tyrkisk medlemskab af EU.

Hans Skov Kristensen hævder fremdeles, at Europa kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft om nogle år, når de store årgange forlader arbejdsmarkedet rund om i de europæiske lande.

H. Skov Kristensen fremhævede samtidig, at Tyrkiet bliver et stort marked og henviste til Tyrkiets store vækstrater. Disse er ganske rigtigt  blandt de største i verden.

Men her må jeg anbefale Skov Kristensen at læse Ralf Pittelkow´s kommentar ”Tyrkiet-debat” i Morgenavisen Jyllands-Posten søndag den 12.12.

Ralf Pittelkow skriver bl.a.:

”Velfærdskommissionen har for nylig endnu engang understreget kendsgerningerne: Indvandring fra højtudviklede lande kan kun give et ganske ubetydeligt bidrag til at afhjælpe velfærdssamfundets fremtidsproblem. Indvandring fra mindre udviklede lande (såsom Tyrkiet) vil tværtimod forværre problemet.”

Ralf Pittelkow henviser samtidig til de store vækstrater i tyrkisk økonomi, som Dansk Industri hæfter sig ved.

Ifølge Pittelkow er denne økonomiske fremgang finansieret ved udenlandsk kapital, der spekulerer i hurtige gevinster.

Han underbygger det ved at henvise til en artikel i International Herald Tribune, hvor to økonomi-eksperter advarer om, at Tyrkiet risikerer et stort tilbageslag, når de kortsigtede udenlandske penge tørrer ud.

Ifølge eksperterne kan situationen sammenlignes med Argentina, hvis økonomi brød sammen i 1990erne. Tyrkiets økonomiske kurs kan ende med at dødsdømme dets EU-medlemskab, ifølge eksperternes konklusion.

Med i billedet hører også den benhårde økonomiske kendsgerning, at Tyrkiets udlandsgæld repræsenterer 90% af landets BNP!!

Disse økonomiske aspekter er naturligvis noget, EU må tage højde for. Der er mere end rigeligt med problemer i det østlige EU.

Det vil tage årtier, inden disse nærtstående lande er bragt helt på fode efter 45 års kommunistisk-russisk overherredømme .

Her er der en opgave for Dansk Industri og dets direktør Hans Skov Kristensen!!

Der er et stort marked med masser af arbejdskraft.

Det er forståeligt, at mange danske virksomheder opretter produktionsenheder der frem for at importere arbejdskraft fra den islamiske verden til Danmark.

At Europa-Parlamentet i dag d. 15/12 har godkendt Tyrkiet som optagelsesland med 407 stemmer for og 262 stemmer imod, fortæller blot, at den europæiske politiske elite ikke forstår alvoren af, hvad det vil komme til at  betyde at få et stort islamisk land indlemmet i det europæiske samarbejde.

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten søndag den 12. december 2004

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810