02.03.2009

Adresse på antisemitismen!!

I Danmark, kan man opleve at TV 1. bringer interview´s med såkaldte eksperter, der hævder at antisemitismen i Danmark er stærkt stigende.

Men ikke et ord om, hvorfor, eller i hvilke kredse antisemitismen findes!!!

Spørger man derimod danske jøder om, hvem det er der forulemper dem på gader og stræder, ja da er svaret, at det næsten altid er unge repræsentanter fra den isalmiske kulturkreds.

I Tyskland, har man samme problem blot i forstærket udgave.

Men her sætter man navn og adresse på, hvem det er der står for den stigende antisemitisme.

Ifølge Jyllandspostens korrespondent i Berlin JØRN UZ RUBY, er der stadig flere unge muslimer i Tyskland der udvikler antisemitiske fjendebilleder.

Siden årtusindeskiftet har der været en klar tendens blandt unge muslimer til at dyrke jødehad og antisemitiske sammensværgelser.

Det fremgår af en ny undersøgelse lavet af Amadeu Antonio-Stiftung i Berlin, en organisation, som i årevis har registreret højreekstrem, antisemitisk og udlændinge-fjendtlig adfærd i det tyske samfund.

Lederen af undersøgelsen, Claudia Dantschke, understreger, at selv om de unge kommer fra en familie med islamisk familiebaggrund, er det langtfra altid religiøse motiver, der ligger bag deres antisemitisme.

Ifølge Claudia Dantscke, er det mindst lige så stærk en indflydelse udøvet af venstreorienterede anitizionister eller højreekstreme nationalister af tyrkisk, arabisk eller kurdisk oprindelse.

Disse typer har meget stor indflydelse på de unge muslimer i Tyskland, siger C.Dantscke.

"Hos dem optræder antisemitismen næsten aldrig som religiøs overbevisning, men som klassiske racistiske fordomme."

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten søndag den 1. marts 2009.

JØRN UZ RUBY, korrespondent.

Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.