16.02.2009

En "forsker" ved navn Therkel Stræde

Forfatter: HV

Udlægning af jødehad i DR-TV-avisen 13/2 09

Interviewer: Hvorfor har vi antisemitisme ?

Forsker Therkel Stræde:

"Det er noget, der ligger i nationalismen som fænomen. At man konstruerer en national identitet, ved at afgrænse sig fra nogen. Det har i Danmark traditionelt været tyskere og jøder. Det er i dag kommer noget mere i baggrunden, og går det mere idag mere ud over muslimer og arabere og så videre. Men det ligger  latent i den danske kultur. En skepsis over for det anderledes... Det har en eller anden funktion, især hvis man har en relativ svag selvidentitet, vil man være tilbøjelig til at afgrænse sig fra andre, at se ned på andre. Så føler man tomrummet  i en selv, er mindre markant."

Kommentar: Den pågældende "forsker" har øjensynmligt aldrig hørt om danskernes "nationalistiske" optræderen overfor jøderne under 2. Verdenskrig. Manden er komplet uvederhæftig. Derfor blev han inviteret af DR.

.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.