08.02.2009

Holland, på retslig afveje.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Det er ynkeligt at se, hvorledes Holland forsøger at knække ytringsfriheden i en sag mod Geert Wilders.

  

Retssagen mod Geert Wilders, har fået meget stor opmærksomhed rundt om i de europæiske lande. Det er der god grrund til, for sagen er speciel. 

Sidste år valgte den øverste offentlige anklager i Holland at afvise sagen!!

Men Distriktsdomstolen i Amsterdam har bedt anklagere om at retsforfølge G.Wilders for at have tilskyndet til had og diskrimination mod muslimer, ved blandt andet at sammenligne islam med nazisme. Det skete efter adskellige borgeres klager. Dette giver Domstolen ret til at føre en sag frem. 

Domstolen henviste blandt andet til udtalelser, hvor Wilders sammenlignede Koranen med Hitlers "Mein Kampf" til hans film Fitna og helt generelt til måden, som Wilders fremfører sine synspunkter på.

Domstolen udtrykker sig med følgende:"Der er tale om "ensidige, stærkt generaliserende formuleringer , som "antaster muslimer på deres værdighed"

Trods den øverste anklagers afvisning, så argumenterer Domstolen  med, at "i et demokratisk system opfattes hadske udtalelser så alvorligt, at det er i alles interesse at trække en klar grænse.

Formanden for det muslimske råd i Holland, Abdelmajid Khairoun, er "meget lykkelig" for domstolens beslutning.

Andre professorer, politikere og medier, er delte. Nogen kalder sagen for et anslag mod ytringsfriheden, andre betegner det som en stor dag for demokratiet

Geert Wilders får uforbeholden støtte fra det liberale WD`s leder Mark Rutte, der finder at " grænserne for ytringsfriheden bør udvides", så enhver kan sige, hvad man vil, så længe det ikke er opfordring til vold.

Der er også støtte fra venstrefløjen. Gruppeformanden for det socialistiske SP, Agnes Kant, siger til den store hollandske avis Trouw, at "Utalelser som dem Wilders er kommet med, må man kunne fremsætte i det hollandske samfund. 

Geert Wilders selv betegner beslutningen som "forfærdelig" og uretfærdig.

Til nyhedsbureauet Novum siger han bl.a "- Det er en sort dag og et anslag mod ytringsfriheden." Wilders understreger samtidig, at det ikke blot er ham der står for retten, men også den halve million mennesker, der stemte på ham ved sidste valg. 

Siden domstolens beslutning om at rejse sigtelse er Geert Wilders Frihedsparti (PVV) stormet frem i meningsmålingerne.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 7. februar 2009

         Henrik Brun.

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810