03.02.2009

Krigsforbrydelser.

Forfatter: Bjarke Rosenkilde

Ingen officielle organisationer har fremvist bevis for, at Israel skulle have begået krigsforbrydelser.

Krigsforbrydelser.

Alle anklager har hidtil været baseret på rygter, halve sandheder og anonyme rapporter fra ubekræftede kilder, begrebsforvirring og manipulation med sandheden.

Israels militær er yderst grundig i sine evalueringer af operationelle aktiviteter.

Af militære årsager.

Derfor overlades intet til tilfældigheder.

Det siger sig selv.

Moderne krigsførende nationer, under Geneve konventionerne har ikke råd til at begå fejl.

Derfor er der ikke behov for ekstern indblanding.

”Der findes ikke bevis for, at hvidt fosfor eller nogen anden substans er blevet anvendt illegalt,” beretter Præsidenten for internationalt Røde Kors, Jacob Kellenberg.

Under operationerne sendtes 40.000. tons (!) nødhjælp ind i Gaza via Israel.

Den konfiskerede Hamas.

Som kynisk manipulerer sit folks lidelser i egen interesse.

Man er ikke just sart, når det kommer til midler i forhold til at opnå sine mål.

Israels strategi er bygget op omkring Geneve-konventionen.

De mål man beskyder, bliver udslettet, når de bliver ramt.

Ifølge genevekonventionen, har man lov til at besvare ilden i den retning den kom fra.

Hvilket man gør og hvilket hamas udmærket er klar over.

Israel er de første til at begræde civile tab.

Når Hamas bevidst flytter kampene ind på civilt område, er ofre og skader imidlertid Hamas’ ansvar.

To af hinanden uafhængige rapporter bekræfter Israels version af hændelsen.

Det er urealistisk at forvente tilbundsgående og endelige undersøgelser, imens der foregår kampe.

Synet af døde børn og andre civile ofre gør altid indtryk.

Uskyldige ofre er imidlertid vanskeligt at undgå, når fjenden ligesom i sin tid sovjetsoldaterne under fremrykning i finlandskrigen gennede civile foran sig som skjold.

Desuden minerer Hamas huse og placerer bomber i hele Gaza.

Derfor var der mange civile ofre.

I Gaza foregår samtidig noget, der til forveksling minder om en borgerkrig imellem Hamas og Fatah.

Læger, sygeplejersker, embedsfolk og lærere med Fatah sympati er blevet skiftet ud, til fordel for de Hamas loyale.

Uden at disse tal opvejer hinanden.

Udrensningsprocessen er desuden blevet kritiseret af Det Palæstinensiske Selvstyre.

Endnu en konflikt, som ikke har vundet vestlige mediers interesse.

Israel har interesse i genopbygningen af Gaza.

Man arbejder gerne sammen med donorstater, og moderate arabiske regimer for at skabe et en bedre tilværelse for det palæstinensiske folk.

I den forbindelse er det vigtigt at fastslå, at nødhjælpen må sikres således, at den når frem til dem den er tiltænkt.

I stedet for at havne i Hamas’ varetægt.

De sælger bare det hele på det sorte marked.

Og bruger pengene til genopbygning af Hamas.

Det være sig, så vel materielt, politisk som militært.

Hamas kræver udslettelse af staten Israel.

Og mord på jøder.

Simpelthen fordi de er jøder.

I flg. Hamas’ Charter §7:

”Dommedag vil ikke komme førend muslimer bekæmper jøderne (slå jøderne ihjel, når jøden gemmer sig bag sten og træer. Sten og træer vil sige:

”Oh, muslimer, oh Abdulla, bag mig er en jøde, kom og dræb ham.”

Det er vanskeligt at forhandle med folk der kræver din udslettelse, på baggrund af ekstremistiske religiøse forskrifter.

I flg: Australien, Canada, EU, USA, og andre lande, her blandt Israel, defineres Hamas siden 12. september. 2003., som en terrorgruppe.

Hamas har fået forelagt følgende tre forudsætninger for at blive en forhandlingspartner:

1. Accept af Israel.

2. Accept af tidligere indgåede aftaler imellem Israel og det Palæstinensiske Selvstyre.

3. Ohør af terroraktiviteter.

Disse forudsætninger er formuleret af USA, EU, FN og Rusland.

Og afvist af Hamas.

På den baggrund afvises forhandlinger med Hamas af såvel Israel som det Internationale samfund.

Hvilket ikke gør Israel til en krigsforbryder nation.

I Israel er der demokrati.

Knesset, domstole, og politi.

Samt medier i hvilke der foregår en livlig debat.

For tiden ser det ud til, at Israels politiske fløje er forenet i opgaven:

At overleve.

Som stat, og som enkelt individ.

De der har fået det hele foræret på et sølvfad, og derfor ikke forstår, hvad det drejer sig om, når man er tvunget til at måtte kæmpe for sin ret til at leve, bør skamme sig.

Kilder.

Israels Udenrigsministeriums talsmand om operationen i Gaza. Israels Ambassades hjemmeside.

Den 3. februar 2009.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.