22.01.2009

Trussel fra det islamiske Tyrkiet.

Tyrkiet overvejer at give igen af samme skuffe.

Trussel fra det islamiske Tyrkiet.

Hvis EU fortsætter med at blokere vigtige dele af forhandlingerne om medlemskab af EU, vil Tyrkiet overveje at give igen af samme skuffe.

Det var, hvad den tyrkiske regeringsleder Tayyip Erdogan havde med i mappen til det første møde i Bruxelles siden 2004, der skal sætte gang i de delvist strandede optagelsesforhandlinger om fuldt medlemskab af Tyrkiet.

Jeg har den opfattelse, at Tyrkiet, - aldrig - må blive fuldt medlem af EU.

Med snart 100 millioner tyrkere i det "Indre marked", vil Vesteuropa blive tilført adskillige millioner muslimske tyrkere, der vil søge lykken i det rige Vesteuropa.

Det er tiden ikke til. Vi har rigeligt med Islam i Europa.

Det er et kæmpe problem for Tyrkiet med den store befolknings-tilvækst.

Derfor håber man på fuldt medlemskab af EU. Derfor presser Erdogan på med sine skjulte trusler.

Til tænketanken European Policy Centre, siger Erdogan følgende:

"At regeringen i Ankara er parat til at overveje sit engagement i den såkaldte Nabucco-rørledning, der i fremtiden skal bringe gas fra Det Kaspiske Hav via Tyrkiet og videre til EU for at gøre europæerne mindre afhængige af russisk energi.

Hvis vi står i en situation, hvor energikapitlet er blokeret, vil vi selvfølgelig genoverveje situationen."

Det er det man kan kalde en klar trussel.

Men lad ham blive ude i kulissen.

Siden forhandlingerne med Tyrkiet begyndte i 2005, har EU lagt dem delvis på is, fordi Ankara nægter at anerkende EU-landet Cypern.

I dag, er den kun den græsk-kypriotiske del af Middelhavsøen, som er medlem af EU.

Hertil siger Erdogan:

"Hvorfor lytter man mere til Sydcypern med 700.000 mennesker end til Tyrkiet med 70 millioner mennesker."

Sagt lige ud:

Fordi Cypern tilhører den vestlige kulturkreds, der er EU´s åndelige fundament.

Det må Tayyip Erdogan lære at forstå!!!

Derfor, bør slutresultatet med forhandlingerne med Tyrkiet blive en udvidet aftale om handels-samarbejde, - til gavn for alle parter.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Politiken Mandag den 19. januar 2009.

Matin Aagaard, Bruxelles.

Fremhævelse: PVJ.