21.01.2009
En hilsen til Church of England.
Forfatter: Poul Vinther Jensen
Uforeneligt med medlemskab af British National Party som præst i den anglikanske Church of England
En hilsen til Church of England.
Hvis man præst i den anglikanske Church of England er det uforeneligt med et medlemskab af det nationale parti British National Party.
Det mener flere fremtrædende medlemmer af den valgte ledelse i Church of England.
Ifølge Kristeligt Dagblad, den 21.1.,
skal kirkens øverste ledelse, den generelle synode, i næste måned debattere et forsalg, som forbyder kirkens præster, - og ansatte at være medlemmer af det nationale parti.
British National Party, vil dæmme op for indvandringen, - og her især den stærkt voksende muslimske befolkning i Storbritannien. Derfor hævder partiet, at man arbejder for at beskytte de kristne værdier.
Men det er ikke alle i Church of England, der er enig heri.
Vasantha Gnanadoss, som er valgt som lægmand til kirkens synode, og som til dagligt arbejder for Metropolitan Police i London, hævder, at - "det ikke er dé kristne værdier, som kirken skal arbejde for"
Hendes inspiration til dette totalitære forslag, har hun ifølge nyhedsbureauet Press Association fra politiet, som har et forbud mod, at ansatte kan være medlemmer af partier som netop British National Party, BNP.
Ifølge Press Association, vil Vasantha Gnanadoss med sit forslag gøre det sværere for BNP. og tilsvarende grupper at give udtryk for, at de har kirken bag sig.
Den entreprenante politikvinde, siger endvidere til nyhedsbureauet:
" - Forslaget er særligt relevant set i lyset af de metoder, som BNP er begyndt at bruge de senere år. De har i stigende grad søgt at identificere sig selv som kristne og til tider specifikt med Church of England."
Vasantha Gnanadoss, er ikke den eneste kritiker af British National Party.
Ved lokalvalget i 2007, indrykkede ærkebiskoppen af York annoncer i lokale aviser, hvor han opfordrede vælgerne til at sige fra overfor British National Party.
John Sentamu rangerer som nummer to i hierarkiet i Church of England, og han har sin rod i Uganda.
Hans bispedømme York er midt i det gamle industriområde i det nordlige England, hvor der bor mange forskellige nationaliteter. Her står British National Party naturligvis stærkt.
De ægte britere, er her blevet fremmede i deres eget land!!
Den generelle synode, har udtalt sig om, at det er uforenelig med en kristen levevis og virksomhed at støtte racistiske partier.
Det er udmærket, men et parti, som BNP., har intet med racisme at gøre.
Det er et nationalt parti, som ikke ønsker at se Storbritannien som et opløst multietnisk samfund.
De har læst, hvad den store britiske konservative politiker Enoch Powell (1912-98) skrev og sagde i 1960 og 70ernes England.
Powells advarsler imod den multietniske udvikling var født af hans forhold til nationen.
Han var en Tory af den gamle støbning, en mand der opfattede det engelske folk som en organisk enhed, forankret i parlamentet, kongehuset og den anglikanske kirke.
Som Enoch Powell engang har sagt:
"En sky, der ikke er større end en mands hånd, kan hurtigt formørke hele himlen."
Han blev dømt ude af britisk politik efter sin berømte Birmingham-tale. Men i sin valgkreds i Wolverhampton, der var Powell højt agtet, men ikke hos Edward Heaths, der ikke kunne klare hans stærke formulering i Birgmingham-talen bedre kendt som`river of blood`.
Det var her han sagde i forbindelse med den store muslimske indvandring at, - "når jeg ser fremtiden for mig, så fyldes jeg af bange anelser. Jeg synes, ganske som romeren, at se floden Tiberen skumme med meget blod"
Han var den første, der kunne se tendenser til Parallel-samfund, - men ingen turde støtte ham. Han havde dog den glæde, at menigmand på gaden kaldte ham "Good old Enoch".
Nu her 11. år efter Enoch Powell´s død, er der heldigvis nogle politiske kræfter, der tager arven op efter Powell.
Det er strengt nødvendigt i Storbritannien, - som når som helst, kan komme ud for islamistiske terror-angreb, der vil sætte det britiske samfund skakmat.
Må disse realiteter trænge ind i ledelsen af Church of England.
Poul Vinther Jensen
Kilde: Kristeligt Dagblad den 21. januar 2009.
Bjarne Nørum.
Jørgen Møller - Ph.d-stipendiat Det Europæiske Universitet Department
og Social an Political Sciences Firenze Italien.
|