17.01.2009

Benedikt XVI, - et bolværk mod vestlige værdier.

Er det muligt for forskellige trosretninger at føre en reel dialog? - spørger paven.

Benedikt XVI, - et bolværk mod vestlige værdier.

Ifølge Reuters, har muslimer, jøder, kristne og folk fra andre trosretninger i stigende grad, begyndt at kunne se fordelene ved at tale med hinanden i stedet for at slås med hinanden.

Flere og flere interreligiøse netværk skyder op, med det resultat at den religiøse dialog er kommet i fokus.

Men ifølge New York Times, sætter pave Benedikt XVI spørgsmålstegn ved, om det er muligt for forskellige trosretninger at føre en reel dialog.

I et brev til den italienske politiker Marcello Pera, har Pave Benedikt givet udtryk for sine holdninger. Marcello Pera der har skrevet bogen, "Hvorfor vi skal kalde os kristne" Her argumenterer han for, at Europa skal holde sig til sine kristne rødder.

I brevet skriver Pave Benedikt bl. a: "At Marcello Peras bog forklarer, at "en interreligiøs dialog i bogstaveligste forstand ikke er mulig" og at " en sand dialog ikke er mulig uden at sætte sin egen tro i parentes"

Her er endelig en person, der kan skille løs snak og alvor.

Pave Benedikt XVI, er en begavet og ansvarlig person. Noget hele Europa skal være taknemmelig for.

Når Europas politikere er beruset af begrebet dialog, er der brug for en hardliner som Benedikt XVI.

For hvad vinder man ved en dialog, med personer fra lovreligioner, der ikke vil imødekomme det sekulære demokrati på nogen måde?

Deres krav er, at modparten sætter sin egen tro og værdibegreber i parentes.

Ifølge Vatikanets talsperson, præsten Federico Lombardi, vil Paven dog fortsætte dialogen med personer fra andre trosretninger.

Det kan vi i Vesteuropa være helt trygge ved.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad/Reuters/New York Times. den 25. november 2008.

Marie Louise Bruun Jørgensen

Fremhævelse: PVJ.