09.12.2008

En hilsen fra Ansar al-Islam.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

En røst fra middelalderen advarer kristne i Irak.

  

Ifølge en artikel af Kristeligt Dagblad´s Jens Ravn-Olesen, har en biskop i Irak modtaget et truende brev. Det er en kurdisk gruppe Ansar al-Islam, med tilknytning til Al-Qaida der er afsenderen. 

I brevet, er der en sidste advarsel til kristne i Bagdad og i alle irakiske provinser. Brevet henviser direkte til Mosul, hvor tusinder af kristne har valgt at flygte til i de sidste måneder efter svære og voldsomme angreb. 

FN´s flygtningeorganisation UNHCR vurderer, at omkring 10.000 eller halvdelen af Mosuls kristne i dag er flygtninge. Brevet blev efter at biskoppen modtog det, efterfølgende offentliggjort på en internetside i tilknytning til avisen Al-Ittihad, der hovedsageligt beskæftiger sig med irakisk politik. 

Bevægelsen Ansar al-Islam samlede i 2001 flere islamiske grupper, som var i opposition til organisationen IMK, der er den største organisation i de kurdiske områder.

I de landsbyer, hvor bevægelsen Al-Ittihad har kontrol, indførte den omgående skrappe shariabestemmelser, musikinstrumenter blev ødelagt, og al sang blev forbudt. Områdets eneste skole for piger blev lukket og nedlagt. 

Alle områdets Sufi-helligdomme, og medlemmer af den religiøse gruppe Kaká blev tvunget til at omvende sig til islam eller flygte. Mange er blevet fængslet af gruppen, og der foreligger beretninger om regelmæssig brug af tortur, samt henrettelser. 

Ansar al-Islam var oprindeligt kun ca 300 medlemmer, de fleste af dem er veteraner fra krigen mod Sovjetunionen. Mange af dem er hverken kurdere eller arabere, men de hævder selv at modtage stor støtte fra magtfulde grupperinger i Iran

Brevet er offentliggjort i ASSYRIN INTERNATIONAL NEWS AGENCY, og er skrevet på engelsk med følgende ordlyd:

 

"Letter From Iraqi Muslim Group Orders All Christians Out of the Country 

Here is the translation of the letter: 

The General Secretariat of the Adherent of Islam Brigade has decided to address the final warning to you and to all your adherents and flocks, the infidel Christian Crusaders, in Baghdad and the other governorates and order you to leave immediately, in masses and permanently from the Muslim countries (Iraq) and to join Pope Benedict the sixteenth and his followers who crossed over the greatest symbol of humanity and Islam. 

There is no place for you infidel Christians among the Muslim believers in Iraq from now on.

Otherwise, our swords will be legalized over your neck and the necks of you followers end flocks similar to what happened to the Christians living in Mosul. 

God is our witness

He who warns is excused

The General Secretariat of the Adherents of Islam Brigade."

 

På dansk følgende: 

"Generalsekretariatet for Medlemmerne af Islams Brigade har besluttet at sende denne sidste advarsel til dig (biskoppen) og alle dine tilhængere med jeres vantro kristnes korstog i Bagdad og øvrige byer og provinser. 

Vi kræver, at I straks samlet og permanent forlader de muslimske lande og støder til pave Benedict XVI og hans medløbere, der har trampet på alt, hvad der er humanitet og Islam

Der er fra nu af ingen plads for vantro kristne blandt troende muslimer i Irak. Hvis I bliver, vil vore sværd blive hævet over din nakke og nakkerne på alle dine tilhængere i lighed med, hvad der allerede finder sted i Mosul.

Gud er vort vidne. Han, der advarer, er undskyldt.

 

Generalsekretariatet for Medlemmerne af Islams Brigade."

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 3. december 2008.

         Jens Ravn-Olesen.

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810