02.12.2008

Vigtig besked fra K.Sørlander. 2.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den elite, som har været med til at ødelægge Danmark, sidder trygt på deres egen parcel og fordømmer andre

 

 I det store interview af Mads P. Justsen med Kai Sørlander i Weekendavisen, bringer Sørlander noget særdeles afgørende frem i slutningen af interviewet. 

Det er det dobbeltspil der har kørt i debatten igennem alle de mange år fremmeddebatten har været den herskende faktor i dansk politik. 

Vi kender alle de kendte personer, der har tilladt sig at opdele debattørerne i to lejre, de humanistiske advokater for den multi-kulturelle udvikling. Og de fremmedfjendske, menneskefjendske racister

Det har til tider været trist at opleve, - især når man ved, at mange af advokaterne for det multikulturelle Danmark, - ikke selv er delagtig i den dagligdag man påfører andre.

Det er personer, der ikke har bopæl i de kvarterer, hvor problemerne med indvandringen findes. Det er personer, der har overskud og råd til at sende deres børn til udvalgte skoler.Det er personer, der ikke skal dele overførelsesindkomster med nogen.

Kort sagt: Det er en forkælet og forvænt elite, der ikke selv vil "æde den grød" de har rørt sammen til andre. 

Dette problem kommer Kai Sørlander ind på. Han siger følgende herom: 

"Eliten har haft meget svært ved at erkende de store sociale forskelle i Danmark. Hovedreglen har været, at de dårligst stillede indvandrere socialt og boligmæssigt integreres i de områder, hvor danskerne, der befinder sig lavt på den sociale rangstige, i forvejen bor. Men eliten har fejt lukket øjnene for nogle af de problemer, der helt naturligt opstår, når marginaliserede mennekser fra forskellige kulturer og religioner har skullet leve sammen i hverdagen. 

Mange af de danskere, der på egen krop har oplevet konsekvenserne af den danske indvandringspolitik, var i mange tilfælde ikke særligt kvalificerede til dette kulturmøde. De havde ikke de nødvendige sproglige forudsætninger eller det mentale overskud, der kendetegner bedre stillede grupper.

Dette skabte konflikter og frustrationer og efterlod folk med fornemmelse af, at jorden brændte under dem. 

I denne situation nytter det ikke noget, at man over en bred kam, beskylder disse danskere for at være indskrænkede fremmedhadere. Elitens selvgode forskansning og bagatellisering af problemerne, som de tager sig ud for Hr.Jensen, er for mig at se udtryk for et moralsk svigt." 

 

Kilde: Weekendavisen Bøger, nr. 48. Den 28 -4. december 2008.

         Mads P. Justsen

         Fremhævelse:PVJ.  

         

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810