15.11.2008

Kong Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud, - en gemen hykler!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Saudi-Arabien vil forsøge at belære os om religiøs diskrimation.

  

På den igangværende genneralforsamling i FN, har Saudi-Arabiens kong Abdullah opfordret til at diskutere religiøs tolerance, med deltagelse af blandt andet USA´s præsident, George W. Bush, den britiske præmierminister Gordon Brown, og Israel´s  præsident Shimon Peres. 

Ifølge Jamal Khajoggi, der er redaktør af den saudiske avis al Watan, ønsker kong Abdullah at ændre på den opfattelse at Islam er en krigsreligion, og at nutidens terror har nogen tilknytning til Islam

Det emne kan mange under FN`s tag tilslutte sig, men når initiativet kommer fra et land, der selv har enorme problemer med at kombinere de to begreber religion og tolerance, tager kritikken med god grund til. 

I Saudi-Arabien er der forbud mod at bære religiøse symboler som for eksempel kors eller davidstjerne, ligesom  styret forbyder kristne at samles i menigheder. 

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch, opfordrer derfor meget passende verdens ledere til at presse kong Abdullah til at standse den systematiske religiøse diskrimination i Saudi-Arabien

Sarah Leah Whitson, der er leder af organisationens arbejde i Mellemøsten siger i forbindelse med debatten  i FN: 

" - Her er der et religiøst politi, der sikrer at myndighedernes religiøse tolkning overholdes. Der er ingen religiøs frihed i Saudi- Arabien.

- Dialogen bør handle om, hvor den religiøse intolerance er dybest, og det omfatter Saudi-Arabien.

Andre kritikere sammenligner det saudiarabiske tiltag med en situation , hvor Sydafrika under apartheidstyret ville forsøge at belære det internationale samfund om harmoni og sameksistens mellem forskellige etniske grupper. 

Ifølge avisen International Herald Tribune har en rækkke muslimske lande, - i samarbejde med den saudiarabiske konge forsøgt at få garanteret vedtagelsen af en resolution, der fordømmer alle karikaturer og nedsættende bemærkninger om Islam

Det bliver ikke til noget.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 14. november 2008.

         Allan Sørensen

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810

                   det frie ord>>>

OPGØRET >>>Reconquista>>>