24.10.2008

Hilsen til konferencen på FN-dagen!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Krisen strammer til, og flygtningeorganisationerne frygter for deres liv.

  

Ifølge Ritzau, ignorerer Danmark i stigende grad internationale konventioner. 

Det mener Amnesty International, Dansk Flygtningehjælp, FN-forbundet og Red Barnet, der er gået sammen om en protest mod dansk udlændingepolitik. 

De fire organisationer hævder, at det går hårdt ud over udsatte grupper som flygtninge og deres børn. 

I en fælles udtalelse siger de fire organisationer bl.a: 

" -Danmarks tvangsudsendelser af irakere og tamilere, der risikerer forfølgelse i hjemlandet, er eksempler på, at vi ikke længere respekterer FN-anbefalinger og internationale konventioner.

Det er på tide, at politikerne får øjnene op for de mennesker, der bliver krænket, når man tilsidesætter internationale konventioner, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm.

Organisationerne holder konference "Konventioner under pres" på FN-dagen den 24 oktober, hvor flere eksperter i menneskerettigheder og udlændingeret deltager. 

Jeg vil anbefale de såkaldte eksperter i mennekserettigheder og udlændingeret, til at vurdere de krav til verdens nødstedte, som de rige lande står overfor, med den største eftertænksomhed, der kan frembringes. 

Situationen er ikke til konventionsføleri, eller fokusering på, om enkelte personer  har fået det optimale i henhold til konventionerne.

Den, der vælger til, vælger fra. Det er en lære, man bør begynde at arbejde med i de humanitære bevægelser.

En krone, kan kun bruges en gang. I en tid med international finans-krise, som utvivlsomt bliver af længere varighed, vil jeg anbefale Andreas Kamm, at agere med største økonomiske omhu

Tiden er slet ikke til, at flygtninge skal rejse til den rige vestlige verden for at få asyl og skkkerhed.

Det skal fremover finde sted i nærområderne, hvor man med kan hjælpe 8-10 nødstedte mennesker, for det samme beløb som det koster at ha´ en flygtning i Vesten, - herunder i Danmark.

I en verden, hvor 7 til 8 hundrede millioner mennesker går sultne i seng, må man kunne forvente, at danske humanitære organisationer, kan skelne det væsentlige fra det uvæsentlige

Derfor, gør ministeriet Fogh Rasmussen ret, når man begynder at hjemsende irakere og tamilere, som jo blot rejser tilbage til deres hjemland, hvor der ikke er krig.

 

 

Kilde:Ritzau/Kristeligt Dagblad, den 22.oktober 2008.

        Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810