22.10.2008

Fordomme, - noget positivt!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Per Stig er vært i en konference om interkulturel forståelse. Men hvad kan vi lære af muslimerne????

  

Med udenrigsminister Per Stig Møller (K) som vært begynder den internationale konference The Copenhagen Conference: " education for Intercultural Understanding and Dialogue", i dag i København. 

Målet med konferencen er blandt andet at fjerne fordomme om andre kulturer fra lærebøger. Konferencen skal samtidig vidreføre det initiativ, der blev lanceret på en konference om dialog mellem kulturer og civilisationer i Marokkos hovedstad Rabat i 2005

I Rabat-konferencens ånd samles konferencen i København eksperter og fagfolk inden for uddannelse og interkulturel dialog med henblik på videns - og erfaringsudveksling inden for dette område i tre arbejdsgrupper. 

FN-organisationen for uddannelse, videnskab og kultur (Unesco) og Den islamiske Konferenceorganisation (OIC) er medarrangører af konferencen. I forbindelse med konferencen udtaler Per Stig Møller bl.a: 

"Kommende generationer skal lære om menneskers forskelligheder og lære at se dem som en fordel. Unge mennesker skal vide, hvad der forener menneskeheden og opmuntres til at bygge broer mellem kulturer." 

Det lyder smukt.

Men hvad galt er der ved at have fordomme over for andre kulturkredse, hvis man er oplyst om nogle værdibegreber, der er lodret imod dem man selv er rundet af. 

Jeg har intet tilovers for bl.a. Sharia - lovgivningens totalitære indhold. Det er her kvinder bliver opfattet som værende mindreværdig i forhold til mænd

Det er her, man afsiger bestialske domme, med håndsafhugning, piskning, halshugning, samt livslange fængselsstraffe for overtrædelser, der i en vestlig retssal ville give få års fængsel. 

I totalitære lande, som Iran, forfølger man personer, der ønsker at konvertere fra islam til en anden religion. Ifølge et nyt lovforslag, bliver straffen fremover dødsdom.

Jo, der er virkelig grund til at ha´ fordomme overfor kulturkredse, der ikke agter enkeltindividets suverænitet og frihed.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad/Ritzau den 21. oktober 2008. kl. 12.58

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810