09.10.2008

The Jewel of Medina, - er udkommet.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Vi må dog vente på at den udkommer på dansk

  

Som bekendt, valgte det store amerikanske bogforlag Random House at droppe udgivelsen The Jewel of Medina, af frygt for reaktioner fra de sarte muslimer

Men nu er bogen udkommet i USA.

Det er forlaget Beaufort Books, der har valgt at udgive bogen før tid.

Til BBC siger direktør for Beaufort Book´s, "Tanken er, at bogen skal modtages og dømmes i det litterære landskab som enhver anden udgivelse frem for at blive genstand for mulig vrede blandt grupper af muslimer verden over.

Vi følte, at det var bedst for alle at lade samtalen skifte fra snak om terrorisme og frygt for bogens litterære meritter." 

Men der er kritikere af Sherry Jones nye roman om barnebruden Aìshas liv. 

Den amerikanske historieprofessor Denise Spellberg, som har speciale i Mellemøsten, er kritiker af hele projektet. Han mener, at bogen er en respektløs misfortolkning af historien.

 Denise Spellberg skrev for nylig i Wall Street Journal , at det er hans pligt at advare mod bevidste provokationer der kan fremkalde vrede.

Til  BBC siger han bl.a: "Der er en lang tradition for anti-islamisk polemik, der bruger sex og vold til at angribe profeten og hans tro. Bogen følger i det spor."

 

Nok om det:

Virkeligheden er, at adskellige europæiske forlag, har tilbudt af udgive romanen. Det første land bogen udkom i var Serbien!!

Forfatteren, Sherry Jones, har ifølge Ritzau den 4.10  i den tyske avis Leipziger Volkszeitung tilkendegivet, at hendes bog udkommer på et tysk forlag. Den udkommer i oktober, - men på engelsk.

 

 

Kilde: Ritzau/Kristeligt Dagblad.den 20.8. 4.9. 8.10. 2008

         Ida Knudsen

         Fremhævelse:PVJ.

        

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810