01.10.2008

Biskoppelig naivitet

Forfatter: Poul Vinther Jensen

I Tyskland støtter 67 biskopper opførelsen af en kæmpemoske i Köln. Disse bisper burde afsættes.

 

Ifølge Spiegel Online, den 27.9. kl.13.18, er muslimer der bor i Tyskland mere tolerante end mange tyskere går rundt og tror.

Det er, hvad en gruppe forskere er kommet frem til, ved at undersøge holdningerne hos landets muslimer

86. procent af muslimerne svarer, at de har et åbent sind over for andre religioner. 

Martin Rieger, fra Bertelman Stiftung, der står bag undersøgelsen, siger at tyskerne ikke har grund til at være bange for de ca 3,5 millioner muslimer i landet. Ifølge Martin Rieger, ved mange intet om den muslimske tro. Derfor, er der ifølge Martin Rieger absolut ingen grund til islamofobi

Han opfordrer samtidig myndighederne til at tilbyde religiøs undervisning til de muslimske børn, så de kommer væk fra koranskolerne.

Samtidig støtter lederen af den katolske biskopkonference, Robert Zollitsch, at der bliver oprettet steder, hvor muslimer kan praktisere deres tro, som er integreret i byerne. 

Det er det politisk korrekte kor, der taler her.

Virkeligheden i dagens Tyskland er en ganske anden. Den menige tysker, er grundigt trætte af det propaganda-togt.

Her er det Tyskland for tyskerne, der er det afgørende. En ganske fornuftig opfattelse med bund i den konkrete virkelighed

Men propagandaen har gode kår. Det pæne officielle borgerskab, er helt med på multietniseringen af Tyskland

I forbindelse med opførelsen af kæmpe-moskeen i Köln, hvor der har været massive protester, er der ifølge Spiegel Online den 27.9. kl.10.17 kommet en erklæring fra 67 biskopper, hvor der står, at ”Muslimer har ret til at bygge `værdige moskeer ´. 

Biskopperne mener , ”at det er en del af den religiøse frihed at give plads til en moske i Köln – uden at det skal være betinget af, at kristne i islamiske lande får samme frihed.” lyder det fra formanden for den tyske biskop-konference, Robert Zollitsch. 

I en erklæring opfordrer biskopperne muslimer og kristne til at gå sammen  og sikre en fredelig sameksistens af de to religioner.

 Men biskopperne betoner i deres naivitet, at de blot støtter ´værdige moskeer´, og de understreger, at moskeerne ikke bør bruges til at opbygge magt, rivalisering eller konflikter.

De lærde biskopper slutter med, at moskeerne skal være med til at sætte grænser, så den ikke bliver rammen om en ghetto. Mange nationale  tyskere har protesteret mod opførelsen af  kæmpe-moskeén  i Köln, mens  venstrefløjen støtter det islamiske projekt.

 

 

Kilde: Spiegel Online/Kristeligt Dagblad den 27.9 2008.

           Julie Jo Boding

           Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810