20.09.2008

Absurd teater.

Forfatter: Ole Steenen

I hovedrollen Brian Mikkelsen og Hanne Bech Hansen.

Absurd teater.

I hovedrollen Brian Mikkelsen og Hanne Bech Hansen.

Vild med dans, Talentkonkurrence og Indvandrer-Show det er, hvad man, som altid, kan opleve på dansk tv en fredag aften.

TV-Avisen bringer massiv dækning af bandeopgøret på Nørrebro.

Totalt absurd.

Fed reklame i den bedste sendetid.

Publikum er på plads. Politiet er på plads.

Der er tale om de dyre pladser. Prisen er 10 millioner kroner – om ugen. Bevilget af statskassen med Brian Mikkelsen i hovedrollen.

Han er meget alvorlig, da han overleverer checken til politidirektør Hanne Bech Hansen.

Det er jo et alvorligt problem, han skal tackle.

Men kære Brian, tror du virkelig på det? Der er intet nyt under solen. Vi har vidst det alt for længe.

Men lad os da bare smide 10 millioner om ugen efter lidt god underholdning.

Penge er åbenbart ikke noget problem.

Det går jo ufattelig godt i Danmark.

Problemet kan i hvert fald ikke være penge, når danske borgere dagligt må konstatere en forringelse af hvad som helst i kongeriget.

Scenen er altså sat til den store teaterpræstation.

Nu venter vi bare på, at noget skal ske.

Det kunne egentlig være meget spændende at lave en beregning af, hvad hele dette store Indvandrer-Show koster det danske samfund. Bare sådan – stille og roligt.

Man kunne tage det, sådan, akt for akt - stille og roligt.

Overførselsindkomster, mentorordninger, gademedarbejdere, sociale tiltag, bolig- og skoleindsats………………….

Ja, det kunne blive en god, lang helaftensforestilling, hvis man skal have det hele med.

Og måske ville man løbe ind i tekniske problemer undervejs. Findes der f.eks. en regnemaskine, som kan påtage sig at arbejde med så svimlende summer, som det vil blive tilfældet?

Sikkert ikke.

Nå, men en sådan beregning ville vel også være absurd.

Vi ville blot konstatere, at vi bruger uhørte summer på lapperier, som på ingen måde gavner.

Gad vide hvor længe almindelige danskere vil vedblive at være statister i dette absurde teater?

I Greve spiller de også teater.

Her har de opdaget, at små drenge ser op til store!

Det har de lavet et teaterstykke om.

Total nytænkning – nærmest eksperimenterende teater!

En af de få danske medvirkende i dette internationale stykke er en gademedarbejder, hvis eneste replik er: Alle de her drenge, er søde drenge. Han spiller godt.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.