15.11.2004

Tiden efter van Gogh

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Trygheden er omvendt proportional med antallet af muslimer i landet

Troen på, at det er muligt at integrere muslimer i de europæiske lande, har efterhånden holdt sig i en 15–20 år. Der er ikke den vinkel, der er ikke blevet prøvet, i håb om, at man nu ville få løst problemerne.

Tusindvis af ekstra millioner kroner eller euro er pr. automatik blevet bevilget overalt i de europæiske kommuner og amter i de forløbne år. Resultatet omkring integrationsprojekterne er, at man ikke har rokket sig ud af stedet. Tværtimod!

Overalt er situationen den samme. Ghettoisering og polarisering, med efterfølgende vold og kriminalitet.

I Holland er de nået et stykke længere end i Danmark.

Her er det ikke længere ”klogt” at blande sig i debatten om islamiseringen. Med det nøje planlagte mord på filminstruktøren Theo van Gogh er enhver kritiker af den islamiske kultur og al dens formørkede tænkning et mål for den rabiate del af muslimerne.

Det kan i bogstaveligste forstand koste hovedet!!!

Det er også tilfældet i Danmark.

Man er en umoden idiot, hvis man benægter det. Overalt i Europa findes der fundamentalistiske netværk, hvis loyalitet - altid - er i Koranens hellige skrifter. Det har debatten efter mordet i Amsterdam vist i al sin tydelighed.

Her har mange såkaldte ”moderate” muslimer taget afstand fra mordet på Theo van Gogh. Men næsten alle har antydet, at van Gogh var gået – over stregen – og dermed selv havde inviteret sin likvideringsmand.

I Danmark har to kendte imamer givet udtryk for netop denne holdning.

Ifølge Dagbladet Information den 12. november har imam Ahmed Abu Laban udtalt følgende:

”Alle har ret til at kritisere islam, men her er der tale om overdrivelse og fordrejninger. Van Gogh burde have haft en rådgiver, der kunne fortælle ham, hvor grænsen for en anstændig debat går. Jeg anerkender fuldt ud van Goghs ret til at udtrykke sig, men han bør også vide, at ingen muslim ønsker at se Koranens hellige vers printet på en nøgen krop.”

Det er muligt, det kan støde hr. Laban og andre fundmentalistiske muslimer.

Men der er som bekendt kunstnerisk ytringsfrihed her i Europa. Hvis nogen føler sig stødt over det fremførte, må man føre en retssag ved vore domstole med det sigte at få dom for, at de fremførte påstande er usande.

Vi har fuld ytringsfrihed i Europa - hr. Laban ! - det kan under ingen omstændigheder gradbøjes, - heller ikke, når det gælder omtale af muslimer eller den islamiske kulturkreds.

En anden kendt imam, den tyrkisk fødte Fatih Alev, udtaler følgende:

”Det er trist, at han er blevet gjort til martyr. Det er fuldstændig forkert at slå folk ihjel, blot fordi man er uenig med dem. Det er helt uacceptabel. Jeg fordømmer kraftigt, at muslimer i stedet for at argumentere og blande sig i debatten, gør noget, der er endnu mere primitivt en det, van Gogh har gjort.”

Alligevel forstår Fatih Alev godt, hvad der har drevet van Goghs morder. Fatih Alev siger:

”Det er jo ressourcesvage  mennesker, der kan finde på at gøre sådan noget. Men hvis man ønsker at skabe debat, så er det samtidig enhver debattørs pligt at sørge for, at debatten ikke foregår på den grove måde, som van Gogh desværre anvendte.”

Her er vi ved kernepunktet igen.

Det er ikke den, man angriber eller kritiserer, der skal afgøre, hvad der må fremføres. Det skal debattøren - og i dette tilfælde filminstruktøren Theo van Gogh.

Når det drejer sig om van Goghs dokumentatfilm ”Submission” (Underkastelse), der er blevet vist på DR-2, er der intet at komme efter.

Den viser en klar sammenkædning af islam og kvindeundertrykkelse, hvad der er al mulig grund til fortælle verden. Det er jo i stor stil tilfældet!!!

Derfor kan det undre, at en gruppe veluddannede muslimske kvinder i Dags Dato TV 2 onsdag aften ikke kunne samle sig sammen til at fordømme mordet på Theo van Gogh.

Tværtimod.

På et spørgsmål om, hvordan de havde det med mordet på van Gogh og dødstruslerne mod den somaliske kvinde Ayaan Hirsi Ali, der skrev manuskriptet til filmen, svarede de:

”Det var også et forudsigeligt mord. Van Gogh og Ali havde selv været ude om det i filmen ”Submission” om tvangsægteskaber og vold, hvor de groft udfordrer islamiske værdier. Og gør man det, må man være forberedt på det værste.”

Det var som bekendt en gruppe kvinder, der repræsenterer eliten i det muslimske samfund i Danmark !!

De har alle gået på danske gymnasier og er indskrevet ved højere læreanstalter, hvor de studerer kriminologi, arkæologi og medicin. Én af dem er færdiguddannet læge.

Jeg vil anbefale og opfordre europæiske politikere, herunder danske, til at påbegynde storstilede repatrieringsplaner med det sigte at reducere det islamiske samfund i Europa mest muligt.

Reaktionerne i det muslimske samfund efter Theo van Goghs likvidering fortæller, at sagen haster.

Koranens hellige skrifter bør -  aldrig  -  blive en del af den europæiske værdi-tradition!!

 

Kilde: Dagbladet Information, 12. november 2004.

          Morgenavisen Jyllands-Posten, 14. november 2004

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810