16.09.2008

Ramadan i Danmark.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den religiøse "faste" i Ramadan er blevet et middel til at fremhæve sig selv og mobbe andre.

  

På danske folkeskoler, med en høj andel af muslimske elever, er der i øjeblikket religiøs chikane, under den igangværende muslimske højtid ramadan

Ifølge Kristeligt Dagblad, 13. 9. er der grupper af muslimske elever, der kritiserer klassekammerater for at overtræde ramadanens faste-regler.

Det er bl.a på Søndervangsskolen, Tovshøjskolen og Ellekjærskolen i Århus, men også på Klostervængets Heldagsskole og Hillerødgades Skole i København. 

På Hillerødgades Skole er det alvorligt.

Ifølge projektleder Marika Jensen, er der nogle børn, som faster, der kritiserer de børn som ikke faster. Hun siger ifølge KD 13. 9. bl: 

"Derfor har vi besluttet, at børn der faster, udelukkes fra kantineområdet. For der skal være plads til at spise i kantinen, uden at man bliver påduttet en holdning.

 Nogle af skolebørnene er så bange for at blive set spise, at de sniger sig hen i kantineområdet for at få en bid mad udenfor frokostpausen." 

I smilets by Århus, har ramadanen også ført til konflikt i folkeskolerne.

Skoleleder på Ellekjærskolen Torben Haugård, beretter, "at nogler piger i de mindre klasser havde af deres forældre fået en klar opfattelse af, hvad der bør foregå under ramadanen, og det ville de gerne dele med nogle veninder.

De fortalte, hvad gode muslimer gjorde, og hvad dårlige muslimer gjorde. Det blev vi nødt til at forholde os til og blande os i, selv om det var et ømtåeligt emne." 

Det er ikke første gang der er problemer med de religiøse begreber. Det har også været et problem blandt muslimske studerende på Syddansk Universitet

Lektor og ph.d.i religionssociologi ved Aarhus Universitet Lene Kühle peger på, at der også har været konflikt blandt muslimske kassedamer, om man skulle beholde tørklædet på eller ej under arbejdet. Hun påpeger, at ramdanen forstærker konflikterne.

Lene Kühle er af den opfattelse, at " -Islam bliver et våben til at mobbe andre. Man bruger helt banalt religion til at hævde sig"

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 13. september 2008.

         Ole Hall.

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810