13.09.2008
Religiøse skoler.
Forfatter: Poul Vinther Jensen
De muslimske skoler er med til at cementere hadet til anderledes tænkende.
"Religiøse skoler, hvor alle elever deler den samme tro, er med til at fostre ekstremisme."
Denne påstand kommer fra den britiske professor David Canter, der er leder af centeret for undersøgende psykologi ved universitetet i Liverpool. Han er nået frem til konklusionen efter at have studeret islamiske terrorister og de faktorer, som ledte dem til ekstremisme.
Til avisen The Daily Telegraph, siger David Canter bl.a:
" - Jeg er nødt til at sige - og det er min personlige opfattelse - at de religiøse skoler er forfærdelig farlige. Hele tanken om at skabe skel baseret på tro er udgangspunktet for, at de mennesker ser sig som udskilte og særlige.
Det giver eleverne den opfattelse, at mennesker af en anden religion skal foragtes eller er andenrangsborgere. Det leder igen til en mere fundamentalistisk opfattelse af den religion.
David Canter, har konkret studeret 49 islamiske jihad-terrorister, som primært kommer fra Pakistan, men sidder fængslet i Indien.
David Canter er nået frem til, at de mennesker hverken er uvidende marionetdukker eller mentalt forstyrrede. Han hævder samtidig, at den vestlige opfattelse af terror bundet i fattigdom og konflikt, er forkert.
David Canters udsagn kommer, efter at flere forskellige troende britiske organisationer har stiftet organisationen Accord, som skal arbejde for en mere åben tilgang til de såkaldte "Faith Scools", som er tilknyttet en religion. Langt de fleste tilhører den anglikanske Church of England, men også katolikker, jøder og muslimer har deres egne skoler.
Personligt, er jeg ikke enig med David Canter, når det gælder kristne og jødiske skoler. Jeg har selv to dansk/jødiske børnebørn, der går i jødisk skole i München, det er en stærk skole, udelukkende med tyske lærere.
I Århus, er en af de mest eftertragtede skoler den Katolske Skole, - også blandt ikke katolikker.
Men når det gælder de fundamentalistiske islamiske skoler, ja da er det en helt anden sag, -især i de vestlige sekulære demokratier.
Kilde: Kristeligt Dagblad den 11. september 2008.
Bjarne Nørum.
Fremhævelse:PVJ.
|