09.09.2008

Ny dom på vej om opholdsdirektivet!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Herhjemme venter vi spændt på en ny landsødelæggende dom fra EF-domstolen.

  

Ministeriet Fogh Rasmussen, har den seneste uge været noget tavs når det gælder informationer om konsekvenserne af den afsagte EU-dom. Man kunne fristes til at sige, at intet nyt er godt nyt, - men det tror jeg ikke er tilfældet. 

Det forholder sig nemlig sådan, at dommerne ved EF-Domstolen er igang med at behandle en sag, der ligner Metock-dommen ganske meget. 

Det er en sag om den tyrkiske Deniz Sahin. Han har søgt asyl i Østrig og under sit ophold indgået ægteskab med en tysk statsborger, der er bosat og arbejder i sit østrigske naboland. 

Deniz Sahin fik imidlertid afslag på en ansøgning om familiesammenføring med den begrundelse at han ikke opholdt sig lovligt på østrigsk territorium. Den beslutning er nu endt ved EF-Domstolen, og kan ende med det samme resultat som Metock-sagen, hvis domstolen fastholder sin stramme kurs. 

Denne sag følges nøje af ministeriet Fogh Rasmussen, og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har udtrykt sit håb om, at der kommer en anderledes tolkning i denne omgang.

 Ifølge lektor Marlene Wind, der er leder af Center for europæisk politik ved Københavns Universitet, mener ikke, at det er realistisk med en anderledes tolkning i denne sag. Til Kristeligt Dagblad`s Rikke Albrechtsen den  8.9 siger hun  bl.a: 

" - Man kan ikke forvente, at der kommer nogen principielt anderledes tolkning af direktivet, eller en 90-graders vending i spørgsmålet.

Så ville det jo være total slingrekurs fra Domstolens side."

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 8.september 2008.

         Rikke Albrechtsen, Bruxelles.

         Fremhævelse: PVJ.

        

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810