04.09.2008

Pave Benedikt XVI

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Flygtninge-eksporterende lande skal tage hånd om deres egne statsborgere

  

Ifølge den katolske netside Zenit ,  har en trist hændelse ud for Maltas kyst fornylig,  hvor en båd med flygtninge fra Libyen på vej til Europa forudlykkede med 86 ombordværende, og hvor 78 druknede, mens otte personer blev reddet af lokale fiskere, berørt Pave Benedikt XVI

Det har fået paven til at kræve en effektiv politisk løsning på det, han betegner som en global nødsituation. 

Ved den pavelige sommerresidens Castel Gandolfo syd for Rom, talte paven til en stor skare tilhørere. Her sagde Benedikt XVI  bl.a: 

"  - Migration er et fænomen, der altid har været tilstede, og det har altid karakteriseret forholdet mellem folk og nationer.

Men den nødsituation, som migration er blevet i vores tid, råber på vores solidaritet og kræver på samme tid effektive, politiske svar.

Paven lagde samtidig en del af ansvaret over på flygtningenes oprindelseslande og opfordrede dem til at arbejde for at "fjerne årsagerne til den illegale migration og bekæmpe alle de former for kriminalitet, der er forbundet med det.

Ja, det er på tide verdens statsledere begynder at tage dette globale problem alvorlgt.

I alt for mange år, har det været god latin, at flygtninge blot skulle integreres i de rige vestlige lande, og  derefter gøres til permanente statsborgere.

Resultatet er, at de vestlige lande, nu anvender enorme beløb på de mange millioner flygtninge og fattigdoms-flygtninge. Dertil omkostninger i stor stil, til at holde ro og orden i de tusindevis af ghetto-bydele, rundt om i Vesten. 

Men pave Benedikt har ret i, at der skal udarbejdes en effektiv politisk løsning, på den globale nødsituation. Det bør ske, ved at hjælpe de fattige i deres egne lande, samt stille skrappe krav til regeringer og statsledere, i de lande der skaber flygtninge, der retter deres kurs mod det rige Vesten. Samt tvinge de respektive lande, til at tage imod deres egne borgere, der i alt for lang tid, har tynget den vestlige økonomi.

  

 

Kilde:Kristeligt Dagblad/Zenit, den 3. september 2008.

        Marie Louise Bruun Jørgensen.

        Frehævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810