02.09.2008

Råd til ministeriet Fogh Rasmussen

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Muslimske lande vil styre en konference om "racisme" i FN's regi.

  

Planlægningen af næste års racismekonference, der skal holdes i Geneve, er ved at blive overtaget af en række islamiske lande. 

Det har medført at antallet af vestlige kritikere er stærkt stigende. En del, har opfordret til en total boykot, - og kalder konferencen for "endnu en hadekonference.

Konferencen holdes af FN`s Menneskerettighedsråd, men allerede nu står det klart, at dagsordenen bliver dikteret fra en række lande, der har et anstrengt forhold til menneskerettigheder.

Bl.a har organisationen af islamiske lande (OIC) forsøgt at gøre et forbud mod `krænkelse af religioner`til konferencens afgørende emne. Libyen er blevet tildelt formandsposten for planlægningskomiteen, der samtidig omfatter lande som Pakistan og Egypten

Ikke overraskende, har Libyen sikret sig, at Iran er blandt de lande, der skal udfærdige et udkast til det manifest, som Konferencen forventes at vedtage.

Det kan på et senere tidspunkt blive til en FN-resolution mod krænkelse af religioner. 

Med dette centrale emne, og de nævnte muslimske lande som medarrangører, har Canada meldt fra.

Israel, USA og Frankrig betinger deres deltagelse med en dramatisk ændring af konferencens indhold. Dertil, har over 400 intellektuelle fra vestlige lande underskrevet en opfordring til at boykotte konferencen. 

Ifølge Kristeligt Dagblad den 30.8. Udtaler Glenda Sacks, der underviser på Achva lærer-seminariet i Israel, at de vestlige demokratier ikke bør lade sig lokke med på konferencen, der ifølge G.Sacks, "er en opfølgning på den første racismekonference i den sydafrikan- ske by Durban i 2001.

Denne konference var et frontalt og hadfyldt angreb på Israel, jøder og Vesten, med den palæstinensiske lobby som hovedaktør.

Glenda Sacks, advarer FN mod at stille op som vært for endnu en hadfyldt farce der vil underminere FN`s  egen troværdighed. 

Den amerikanske David Harris, der er direktør for American Jewish Committere, er af den opfattelse, at der stadig er mulighed for at lade diplomatiet løse spændingerne. 

David Harris siger bl.a: " - Vi har ikke råd til at erklære "Durban 2" - konferencen for en fiasko, før vi forsøger at bruge diplomatiske midler. I den sammenhæng er det vigtigt, at de europæiske lande ikke springer fra.

Det er muligt. Men herfra, skal der lyde en opfordring til ministeriet Fogh Rasmussen, om at være særdeles kritisk, når det gælder Danmarks evt. tilstedeværelse på racisme-konferencen i Geneve.

 

Kilde: Kristeligt Dagblad. den 30.8. 2008.

         Allan Sørensen.

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810