08.08.2008

Efter EF-Dommen.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

EF-dommerne skal nok bestemme, om døren til Danmark er en kattelem eller en svingdør!!!

 

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har valgt at tage EF-Domstolens afgørelse om familesammenførings-regler ganske let. 

Han har klart tilkendegivet, at dansk udlændingepolitik er noget der bliver truffet beslutning om i Danmark. Fogh Rasmussen vil dertil kontakte EU-Kommissionen, samt en række af de store medlemslande til at indføre strammere EU-regler om familiesammenføring. 

Er det muligt:

Hvis man læser hvad der bliver sagt om sagen rundt om i Europa, - og den hjemlige debat, er der mange forskellige bud på, hvad den "irske" EF-Dom kommer til at betyde for EU i sin helhed. 

Den tyske EU-ekspert fra den tyske tænketank SWP, Andreas Maurer hævder, at hvis ministeriet Fogh Rasmussen får overtalt EU-Kommisisonen og de store medlemslande til at indføre strammere EU-regler om familiesammenføring, så vil EU-Parlamentet blokere for stramninger.

Ifølge Ritzau siger Andreas Maurer bl.a: 

" -Det er meget sandsynligt, at Europa-Parlamentet bliver endnu mere lempelig i holdningen til indvandring end i dag.

Det vil gøre det sværere for den danske regering at få sine tilføjelser igennem."

 

Andreas Maurer, er forskningsgruppeleder for en uafhængig forskningsenhed, der forsker i international politik og sikkerhed. 

A. Maurer påpeger, at når medlemslandene tidligere har krævet en hårdere kurs over for indvandring, har Parlamentet sørget for at ændre forslagene og gøre dem lemplige.

Han mener desuden, at Fogh vil få svært ved at overtale EU-Kommisionen og EU-landene til at komme med stramninger i EU´s regler på nuværende tidspunkt.

Alt i alt vurderer Andreas Maurer, at processen med at ændre i EU-retten kan tage fem til syv år. 

Ifølge Kristeligt Dagblad, er der flere eksperter, der hævder at det bliver lettere for danske statsborgere at blive familiesammenført med en udlænding.

Det kan endda blive så let, at antallet af familiesammenførte vil stryge i vejret og nå samme niveau, som før ministeriet Fogh Rasmussen kom til i 2001

Ifølge Peter Starup, der er p.hd. og adjunkt i EU-ret ved Syddansk Universitet, vil en anerkendelse af EU-reglerne, og accept af disse i de danske regler, betyde at Danmark vil nå op på tidligere tiders antal familiesammenførte igen.

Scenariet vil forekomme, hvis regeringen tager den ultimative konsekvens af EF-Domstolens seneste afgørelse og slette de krav til familiesammenføring, som konflikter med EF-Domstolen.

Det betyder, at 24-års-reglen, tilknytningskrav, boligkrav, økonomiske krav og indvandreprøven bortfalder. 

Det kan ifølge Peter Starup betyde, at antallet af familiesammenføringer vil stige fra de 4500, der bliv givet i 2007, til 13.000, som var det antal der blev givet kort før Ministeriet Fogh Rasmussen kom til og strammede udlændingepolitikken i begyndelsen af 2002

Professor dr. jur. ved Københavns Universitet, Kirsten Ketscher vurderer, at der i de kommende år vil ske en stigning i antallet af familiesammenførte.Hun siger ifølge Kristeligt Dagblad følgende:

 

"Danmarks krav til familiesammenføring går ikke længere" Men Kirsten Ketscher anbefaler regeringen at justere kravene i stedet for at slette dem.

Hun tilføjer: - "Det vil være dumt af regeringen at lægge sig fladt ned på maven for EF-domstolen og skrotte Danmarks krav til familiesammenføring. Istedet skulle regeringen klappe hesten, læse dommene ordentligt igennem og se hvilke muligheder de giver for den fremtidige udlændingepolitik."

 

 

Kilde:Kristeligt Dagblad. 5.august 2008.

        Ole Hall.

        Ritzau: den 6. august 2008.

        Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810