24.06.2008

Udvisning kan finde sted.

Forfatter: Poul Vinther Jensen.

Naturligvis skal tuneserne udvises

I forbindelse med de to tunesiske mænd´s mordplaner mod bladtegner Kurt Westergaard, er der kommmet en ny rapport fra Amnesty International om fordholdene i Tunesien.

Ifølge Amnesty International, kan det bl.a dokumenteres, at de tunesiske myndigheders brug af tortur er `systematisk´,og at de terrormistænkte tunesere vil komme under tortur, ligesom det er sket for andre tunesere, der er blevet sendt tilbage fra andre europæiske lande.

Det betyder, ifølge Amnesty International, at den danske regering kommer til at bryde med Danmarks internationale  forpligtigelser.

Det er ikke tilfældet:

Tunesien,  - er medlem af FN, det vil sige, at den danske regering kan afkræve Tunesien en sikkerhed for, at to tunesiske mænd ikke bliver udsat for overgreb fra myndigheds side, der strider imod FN`s vedtagne regler og konventioner.

Det er den forpligtigelse Danmark har i den aktuelle sag.

Dernæst kan udvisning finde sted.

Kilde:Berlingske Tidende.22. juni.2008

Fremhævelse:PVJ.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

Læs Danskeren INDSIGT-UDSYN

OPGØRET >>>