03.06.2008

En grænse!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Invasionen af muslimer er blevet et tungt kors for Vesten.

  

I den seneste tid har jeg truffet en del landsmænd, der er grundigt trætte af dyrkelsen af minoriteternes sarte optræden, - især, når det gælder debatten om religiøse symboler. 

Danmark, er i dybeste forstand rundet af 1000 års kristendom. Det har præget generationer, vores sindelag - og lovgivning, der  er dybt forankret i den kristne kultur. 

I min skole,  Hornslet Central Skole var der morgensamling hver dag.

Det var med morgensang i Hallén, hvor der hang et stor Kristus-billede malet af maleren Arild Rosenkrantz.

Det var i overensstemmelse med vi ca 400 børn, -der alle kom fra hjem der var præget af den kristne kulturarv.

Idag, er denne stærke samhørighed stærkt aftagende,- fordi nogle forfængelige politikere og meningsdannere har fået den ide, at Danmark bør være et multikulturelt samfund.

Det har store omkostninger. 

Nu skal danskerne til at indrette sig efter nye kulturer bl.a. islam, der efter min mening kun har gæsteret i Danmark, - og derfor bør optræde med respekt overfor Danmarks 1000-årige historie.

Disse problemer er ved at komme frem i mange vestlige lande, hvor kristendommen har været den bærende kulturelle faktor.

I Canada har et krucifiks, der hænger over talerstolen i Quebec-provinsens parlament, skabt debat. Men her har Quebec-regeringen, ifølge BBC besluttet, at krucifikset i parlamentet skal blive hængende.

Forslaget om at fjerne krucifikset blev præsenteret i en rapport, som sætter fokus på, hvordan Canada kan tilgodese landets voksende minoritets befolkning.

Men det bliver der ikke noget ud af.

Quebecs premierminister,Jean Charest, har den opfattelse, at krucifikset er en del af provinsens historie. 

Til BBC siger Jean Charest:

" - Krucifikset handler om 350 års historie i Quebec, som ingen af os nogensinde skal fjerne, og om et meget stærkt nærvær af især den katolske kirke. Vi kan ikke slette vores historie."

Sagen er kommet op efter en lang række kontroverser, hvor nye immigranter og minoritetsgrupper var involveret. Herefter nedsatte Jean Charest en kommission til at se på minoriteternes integration i samfundet.

 Rapporten, der er resultatet af kommissionens arbejde, anbefaler, at regeringen gør en indsats for at sikre, at immigranterne tager de vestlige værdier til sig og lærer fransk, samt at den oprindelige befolkning, som udgør cirka 80 procent, hjælper immigranterne med at blive integreret i samfundet.

Quebec-regeringen, gør meget ud af at understrege sin sekulære natur. Men det til trods, har premierminister Charest sat en grænse ved krucifikset.

 

 

Kilde:Kristeligt Dagblad/BBC den 23. maj 2008.

        Marie Louise Bruun Jørgensen.

        Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810