29.10.2004

Gryende oprør i Sverige

Forfatter: G. Johnsen

”Ministerens opgave er at tage fat på en uacceptabel virkelighed – ikke at fornægte den

Sverige lider voldsomt under bestialske overfald, røverier, mord, voldtægter, indbrud og tyverier.. Uden politi må man klare sig selv. Jungleloven er kommet i brug igen, og vreden
vokser. Skovbønder i Småland har gjort oprør, spredt flyveblade og protestlister...

De mange rømninger fra fængsler, psykiatriske anstalter og behandlingscentre de seneste måneder har ikke bedret på situationen. Der blev rejst krav om mere kontrol med de indsatte og fastere rammer. Justitsminister Bodström fik ørerne i maskinen. Han prøvede at feje problemerne til side: det var bare de borgerlige partier, som så en chance...
Protestlister og mindesstund i Småland for nogle myrdede bönder afvistes først arrogant af ministeren. Politiet? sagde han, det angår ikke mig. I må henvende jer til politiet! (sic!)

Så indså han nødtvungent situationen...

Han fik meget travlt med at rejse hid og did, fra Nordland til Södra Götaland for at fortælle folk, at de tager fejl: Kriminaliteten er ikke steget. Det er bare massemedierne, som puster alt op. Rædsomme historier er godt salgsstof. Nej, kriminaliteten er uforandret gennem de sidste 30 år - ifølge statistikken! (sic!) Det er meget værre med trafikken! Der er mange flere, der dør i trafikken, end ved overfald.
Derfor gør politiet en stor indsats i trafikken...

Justitsminister Bodström måtte bide storsnudetheden i sig og møde op i Markaryd for at tage imod 11.717 protestunderskrifter. De krævede hans afgang, hvis ikke han fik styr på retsvæsenet og kriminaliteten snarest muligt:

”Vi protesterer med stor vrede og kræver omgående forholdsregler mod den lavinagtige stigende kriminalitet og volden i Sverige. Folk på landet lever i dag i et totalt retsløst land. Politikere. I må omgående gribe ind. Ellers har I ingen moralsk ret til at blive siddende på jeres poster!”

Vi kræver:
1)  Mere politi.
2  Bedre kontrol med fængsler, asylcentre, grænser og pasudstedelser.
3)  Personer uden papirer må kunne afvises ved grænsen. Grundigere og hurtigere
     behandling af asylansøgninger. Omgående hjemsendelse af afviste asylansøgere
     og udvisning af kriminelle asylansøgere.
4) Lighed for loven: trods forbud mod giftermål under 18 år, tvangsgiftes
    mindreårige.
5) Bedre undersøgelser ved domstolene. Bedre hjælp til ofrene, f.ex. voldtagne.
6) Børneopdragelse uden for hjemmet og splittelse af familiemønstret er givetvis
    årsag til meget ondt, som vi må bøde for.

Justitsministeren havde lagt sit drengeansigt i de venligste og mest forstående folder.
Han kunne ikke håndtere kravene på stående fod, men nøjedes - som før - med påstand om uændret eller til og med dalende kriminalitet og løfter om mere politi samt udbad sig tid til et skriftligt svar på kravene.

Det var så det møde!

Lokalavisen ”Smålänningen”, som kalder sig ”liberal”, bragte dagen efter et stort billede på forsiden: justitsministeren i hel figur med sin lille datter i barnevogn. Han havde taget hende med ned til Markaryd.
”Har de ikke babysittere i Stockholm?”, sagde en bondekone spydigt...

Hvor mange diktatorer og præsidentkandidater har man ikke set i massemedierne komme med sit barn i favnen eller klappe andres små børn på hovedet... Det er en vigtig brik i propaganda.


Avisen ”Världen idag” satte tingene på plads. Ingen stigning i kriminaliteten, sagde Bodström, …men statistikken siger noget helt andet! (”Ingen ökad brottslighet”, sa Bodström  …men statistiken säger något helt annat”.) Med en kurve og grafiske tegninger kan man sort på hvidt se, hvor slemt det står til i vort naboland ifölge den svenske stats egen kriminalstatistik (fra BRÅ).

Avisens leder lægger ikke fingrene imellem, men går i rette med justitsministerens letsindige omgang med sandheden. Det er svärt at opfatte det som andet end bevidst desinformation. Folket bør kunne have tillid til en minister. ”Ministerens opgave er at tage fat på en uacceptabel virkelighed – ikke at fornægte den.”
                         

(Kilde: Världen idag 25.10.04 og 29.10.04)

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810