21.10.2004

Indvandrernes børn er mere religiøse end forældrene

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Et stort islamisk mindretal i et civiliseret samfund er alt andet end berigende

 

Klar rapport!! 

Alt imens debatten om skoleproblemerne i de større danske byer kører på endnu en omgang om mere integration - og endnu flere bevillinger, har analysefirmaet Catinet Research lavet en undersøgelse om unge indvandreres forhold til deres religion.

Analysefirmaet har siden 1999 to gange årligt udgivet rapporten ”IntegrationsStatus”, som bygger på interview med flygtninge, indvandrere og deres efterkommere.

Den seneste undersøgelse fortæller, at der det sidste halve år er sket det, at mange unge har fået et tæt forhold til deres religion. Det er især velintegrerede, ressourcestærke, unge andengenerationsindvandere, der har taget religionen til sig og bruger den som social og politisk markør.

Den seneste undersøgelse bygger på 1.000 interview, og 30 procent af de interviewede betegner sig selv som `meget religiøse`, mens kun 24 procent betegner sig som `lidt religiøse`.

Omfanget af religiøsitet er dermed højere end gennemsnittet de sidste tre år, og det er første gang siden 2001, at flere af de adspurgte er `mere religiøse` end `mindre religiøse`.

20 procent af de adspurgte tilkendegiver samtidig, at de er blevet mere religiøse de seneste fem år. Det gælder især de unge.

Ifølge rapporten fra Catinet investerer de langt flere ressourcer i at tilegne sig viden om islam end forældregenerationen, og de tilkendegiver tydeligt, at deres religiøse holdning har konsekvenser for den måde, de lever på, og den måde, de ser samfundet på.

Det er ikke just opmuntrende oplysninger, Catinets rapport kommer med. Men det kan ikke komme overraskende. Det er blot historien om, at man ikke kan integrere muslimer i et vestligt land som Danmark.

De unge mennesker, der i de fleste tilfælde ikke selv har valgt at bo i Danmark, mærker og møder naturligvis den ”usynlige modstand”, der er iblandt danskerne mod islamiseringen  af Danmark.

De kan bedst af alle mærke, at de ikke hører til i Danmark. Derfor søger de naturligvis tilbage til det, der er deres, - nemlig islam.

Må Catinets rapport være en alvorlig huskekage til de danske politikere og mediefolk, der stadig offentligt går og bilder sig og det øvrige land ind, at et stort islamisk mindretal i Danmark er noget positivt.

Det er det ikke!!!

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810