17.02.2008

Ritt´s København i februar 2008.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Om dagens tilstande på Nørrebro for journalister og fotografer.

Om dagens tilstande på Nørrebro for journalister og fotografer.

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard, der i mange år har plæderet for det multietniske Danmark, er her på det seneste blevet lidt nervøs over udviklingen og har ifølge JP den 15. 2 udtalt følgende:

Det er en helt uacceptabel adfærd, når nogle få urostiftere på den måde hærger vores by. Uanset hvad man er utilfreds med, er det ikke i orden at udtrykke det gennem hærværk.”

Jeg stiller spørgsmålet: Hvad vil Ritt Bjerregaard foretage sig, for at skabe retstilstande i den by, som hun har det øverste ansvar for?

Det er jo ikke blot hærværk, der er tale om. På Nørrebro, kan journalister ikke længere arbejde uden risiko for at blive overfaldet.

Onsdag aften, blev fotograf Niels Hougaard Morgenavisen Jyllands-Posten overfaldet, da han dækkede urolighederne i bydelen. En gruppe på seks syv hætteklædte ballademagere væltede ham omkuld og tildelte ham flere slag og spark, med et flækket øjenbryn som resultat.

Det er tredje gang Niels Hougaard er udsat for overfald igennem de 15 år, hvor han har dækket Nørrebro.

Til sin avis udtaler han.

Det er blevet sværere og sværere at dække Nørrebro. Nu er det tæt på umuligt.

Før var der en vis justits. Der var ting man ikke gjorde. Vi fik lov at arbejde. Jeg kender mange fotografer, der ikke tør arbejde på Nørrebro. Det er ærgerligt, at man ikke respekterer den frie presse.”

Også Danmarks Radios journalister har været udsat for en del brutale overfald. Ifølge JP siger nyhedschef Ulrik Haagerup følgende:

Der er blevet kastet molotovcocktails efter vores medarbejdere og brosten ind i en transmissionsvogn, hvor der sad mennesker.

Forleden kulminerede det, da en medarbejder ved højlys dag blev væltet, sparket, slået og fik stjålet kameraet.

Denne triste udvikling betyder, at ingen DR-journalister bliver sendt til Nørrebro-bydelen uden sikkerhedsvagter. Heller ikke i dagtimerne.

Til den kendsgerning siger Ulrik Haagerup følgende til JP.

”Hvis vi ikke dækker en del af Danmark, hvor der er uroligheder, lever vi ikke op til offentlighedens krav om, at levere et retvisende billede af, hvad der foregår.

Omvendt skal vi passe på medarbejderne. Vi skal foretage næsten den samme risikovurdering, som når vi sender medarbejdere til Irak eller andre ubehagelige steder.”

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten fredag den 15. februar 2008. Anders Elleby Nielsen 
Fremhævelse: PVJ

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810