19.01.2008

Opfordring til Per Stig Møller:

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Sæt Hvideruslands diktator på plads!

Opfordring til Per Stig Møller!!

Ifølge det tyske nyhedsbureau DPA. er den hvidrussiske redaktør Aleksander Sdvitjkov blevet dømt til tre års arbejdslejr i fredags , fordi hans avis Sgoda i 2006 bragte Morgenavisen Jyllands-Posten´s karikaturtegninger af profeten Muhammed.

En domstol fandt Sdvitjkov skyldig i "at latterliggøre profeten og opfordre til religiøst begrundet had". Det  var de samme argumenter som myndighederne i 2006 brugte til at beordre den regeringskritiske avis lukket.

Tegningerne blev bragt i forbindelse med en artikel om de voldsomme optøjer i Mellemøsten, - og ikke som en støtteerklæring til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Aleksander Sdvitjkov er kendt for at skrive særdeles kritisk om den hvidrussiske præsident Aleksandr Lukasjenko, som ikke just er kendt for at respektere den frie presses rettigheder. To dage før det seneste præsidentvalg i marts blev avisen Sgoda lukket.

Sagen mod Aleksander Sdvitjkov blev anlagt af en gruppe sarte muslimer fra Unionen af Muslimer i Hviderusland.

Aleksander Sdvitjkov betegnede fredagens dom som "et bevis på undertrykkelsen af pressen i Hviderusland". Da Sgoda blev lukket i 2006 hævdede den internationale pressefrihedsorganisation CPJ, at myndighederne "udnyttede en international strid til at lukke den uafhængige avis."

Her er en god sag for ministeriet Fogh Rasmussen, - og især for dets udenrigsminister Per Stig Møller. Hviderusland ønsker at komme "ind i varmen" i EU, - hvis dette ønske skal tages alvorligt, må der andre retstilstande til i Hviderusland.

Rejs denne sag på EU-plan.

 

Kilde: Nyhedsavisen lørdag den 19. januar 2008.

         Nis Kielgast. 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810