17.12.2007

Igen er en kristen blevet stukket ned

Kristenfobi i Tyrkiet

Igen er en kristen blevet stukket ned

Der er kun ganske få kristne i Tyrkiet, - som var et kristent land før tyrkerne indvandrede. Alligevel bliver de få tilbageværende konstant udsat for overgreb.

I går d. 16/12 blev en katolsk præst stukket ned med kniv i Izmir, - byen som hed Smyrna før den tyrkiske invasion. Han er indlagt på hospital, men er udenfor livsfare.

I april blev tre kristne dræbt på den yndede muslimske fremgangsmåde. De fik halsen skåret op (halalslagtning), og sidste år blev en præst skudt i Trabzon ved Sortehavet.

I januar blev den kristne forfatter Hrant Dink skudt på vej til retten, hvor han stod anklaget for at have krænket ”tyrkiskhed” ved at nævne tyrkernes folkedrab på armenierne. Hrant Dink var selv efterkommer af de få overlevende fra nedslagtningen af kristne, som toppede i 1915.

Ydermere sidder flere kristne fængslet i Tyrkiet, ligeledes anklaget for at have krænket ”tyrkiskhed” ved at konvertere fra islam til kristendom.

Kilde: http://www.compassdirect.org/en/display.php

talerne fra Folkefesterne 2014-2018