11.12.2007

Den korte hukommelse på Politiken:

Forfatter: Harry Vinter

Etnisk udrensning i Kosovo

Selvvalgt etnisk udrensning? 

Dagbladet Politiken er i disse dage ved at gå i selvsving af begejstring ved udsigten til et etnisk rent muslimsk Kosova. (Politiken bruger konsekvent den albanske udgave af det serbiske ord Kosovo. Der findes af gode grunde ingen albansk benævnelse for den serbiske provins).

Glemt er de traditionelle krav om FN-medvirken, glemt er de traditionelle krav om mindretalshensyn, glemt er de traditionelle krav om genbosættelse af (serbiske) flygtninge og glemt er, hvad der gik forud.

Sådan skrev Politiken d. 1/2 1989:

Pr. 1. januar 1988 var 650 af provinsens 1450 byer og landsbyer racerent albanske. I de senere år sker det ved regulær forfølgelse af det serbiske mindretal. Formerne er mange, fra brosten gennem vinduet, ildspåsættelse, forgiftning af brønde, til overfald, mest om natten så gerningsmanden kan slippe væk... Meget virkningsfuldt er trusler mod de serbiske skolebørn, som udsættes for racistiske tilråb, stenkast og tæv.

Og sådan skrev Politiken d. 11/11 2007: 

I Kosova vil serbere afvise at acceptere selvstændighed og erklære sig som del af Serbien, men mange ventes også at begå selvvalgt etnisk udrensning og forlade landet. Begge dele er beklageligt, men nu må der endelig skæres igennem.

Selvvalgt etnisk udrensning?!!

 

Den 16/10 1988 citerede Berlingske Tidende forøvrigt en serber i Kosovo, som sagde:

"Vi gav dem mad, vi gav dem husly, men de var ikke taknemmelige...De reproducerede sig i hastigt tempo, de opretholdt kvinderne i faste kønsroller, der blandt andet forbyder dem at arbejde og ytre sig offentligt, og pludselig ønsker de at få deres egen stat."

Er der ikke noget her, der lyder bekendt?

Et varsel om en fremtidig Kosovo-udvikling i Danmark og den øvrige civiliserede verden?

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810