07.12.2007

Valget i Rusland

Forfatter: HV

Svensk politiker kalder det udemokratisk, skønt det var mere demokratisk end valg i Sverige

"Udemokratisk russisk valg

Nordisk Råd var med som valgobservatør i Moskva under valget til Dumaen 2. desember. Valget var i følge observatørene ikke rettferdig og levde ikke opp til OSSEs demokratiske standarder.

Nordisk Råd var i Russland sammen med delegasjoner fra Organisasjonen for Sikkerhet og Samarbeid i Europa (OSSE) og Europarådet.

Observatørene rapporterer om et velorganisert valg, men Duma-valget var preget av mangel på politisk konkurranse og hyppig misbruk av administrative ressurser. Mediedekningen var i stor grad i det regjerende partiet og president Vladimir Putins favør, og opposisjonen skal ha blitt sjikanert.

Sinikka Bohlin fra Nordisk Råd var med til Moskva, og rapporterte om sine observasjoner under møtet mellom Baltisk forsamling og Nordisk Råd tirsdag 4. desember i Oslo."

Sådan skriver Nordisk Råd på sin hjemmeside.

Men sandheden er, at valget i Rusland var mere retfærdigt end et valg i Sverige. I Rusland er der hemmelig afstemning. I Sverige skal vælgerne i fuld offentlighed tage en valgseddel fra det parti, man ønsker at stemme på, med i stemmeboksen. Og ofte bliver stemmesedler fra små partier, som ikke har folk på stedet, simpelthen smidt bort.

At oppositionen blev chikaneret svarer også udmærket til situationen i Sverige, hvor Sverigedemokraterna og Nationaldemokraterna ikke kan få adgang til medierne, og hvor Sverigedemokraterna i det forløbne år var ude af stand til at afholde landsmøde på grund af venstrefascistisk chikane.

Det er på tide, at OSCE og Nordisk Råd overvåger valg i Sverige.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810