06.12.2007

Præcis bedømmelse.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Frihed er ikke gratis, men det har muslimer i Europa ikke helt forstået, siger Ayaan Hirsi Ali.

 

I et interview af Morten Rasmussen, Kristeligt Dagblad, den 5. 12. med Ayaan Hirsi Ali, siger den  38-årige modige kvinde bl.a:

 "Ingen har tvunget muslimerne til at komme til Europa. Det er deres eget valg. Derfor kan de ikke kræve alle velfærdssamfundets rettigheder og så samtidig sige, at de vil have friheden til at isolere deres børn fra resten af samfundet.

 Som kvinde har jeg haft særlig gavn af den frihed, der kendetegner de europæiske samfund. Jeg kom fra en baggrund, hvor kvinder har meget eller ingen rettigheder, og nu står jeg i dag i en situation, hvor jeg er lukket helt ind i samfundet og har alle rettigheder.

 - Jeg får gratis uddannelse, jeg får gratis lægehjælp og jeg har fået et pas, der gør det muligt for mig at rejse verden  rundt.

Til gengæld for friheden og mine individuelle rettigheder har jeg også pligt til at opdrage mine børn til at vise respekt og tage ansvar for de selvsamme rettigheder og værdier. Og det er netop på det punkt, at vi i Europa har misforstået de muslimske indvandrere."

 

 

Kilde:Kristeligt Dagblad den 5. december 2007.

        Morten Rasmussen.

        Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810