14.11.2007

Formandens valgkommentar:

Forfatter: Keld Rasmussen

Et valg med mere skvulp end grøde?

Indholdsmæssigt bragte folketingsvalget den 13. November 2007 mere skvulp end grøde i Danmarks politiske liv, for de to store hovedfløje eller partiblokke beholdt nogenlunde deres hidtidige størrelse, omend med en del forandringer i formen.

Ministeriet Anders Fogh Rasmussen fortsætter og røres næppe af fintællingerne (skønt det i skrivende stund kunne være muligt) men står i en lidt vanskeligere parlamentarisk stilling nu end før valget: Hvis statsministeren får tilslutning fra den ene færøske MFer, kan han i det nyvalgte ting tælle til 90, mens han i det gamle sammen med sin konservative regeringspartner og støtten fra Dansk Folkeparti kunne tælle til 94.

Hvis nogen måtte føle sindsbevægelse under stemmeoptællingen, måtte den bunde i den ret kraftige stemmerotation i blokken af socialdemokrater, folkesocialister, radikale og de liste Ø-samarbejdende. Blokken – som en kendt veteran fra Retsforbundet engang ganske rapt kaldte ”Marx Brothers” – blev trods ensartetheden i tankegodset dog ommodelleret en del derved, at de radikale blev halveret, mens vælgerne gjorde SF dobbelt så stort.

Dertil kommer også den udbrydende gruppe på en håndfuld MFer, der i en tilsyneladende fritsvævende solo-kvintet utvivlsomt vil fremture med integrations-bedragets lirekassenummer med titlen ”de-er-ikke-allesammen-sådan” (hvordan de så end ikke er) ...

På valgaftenen bemærkede en munter, tænksom og skarp aviskommentator, den iranskfødte skuespiller Farshad Kholgi, meget rammende, at valgkampen desværre ikke havde befattet sig ret meget med ytringsfriheden og udlændingepolitikken – herunder med klar hentydning til det uhyrlige, truende islamiske hysteri over nogle karrikaturtegninger i aviser i et land med ytringsfrihed.

Den Danske Forening håber stærkt, at de udlændingepolitiske tiltag, Kholgi hentyder til, må blive varetaget vel af Fogh Rasmussens blok, og håber, at Dansk Folkeparti med sit ekstra 25. medlem af Folketinget således vil samle sig noget mere derom end i den forgangne valgperiode nu, hvor muligheder er til stede.

Det kunne eksempelvis ønskes initiativer til et opgør med den forløjede integrationspolitik - rimeligvis med allermindst at få indført et principielt stop for tildeling af statsborgerskaber, at få igangsat en revurdering af tildelte statsborgerskaber og at få sat klare regler for udvisning af ikke-integrerbare, eksempelvis kriminelle, fremmede statsborgere i Danmark.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810