01.11.2007

Klar tankevirksomhed!!!

Tøger "Jeg ved bedst" Seidenfaden kunne lære meget ved at lytte til statsministeren.

Ved valgmødet i Svendborg mandag, med sognepræst Katrine Lilleør og statsminister Anders Fogh Rasmussen, kom begreber som ytringsfrihed, personligt ansvar og religion op til debat.

Her understregede Anders Fogh Rasmussen, at man ikke må sætte et "men" efter sin bekendelse til ytringsfriheden.

Kristeligt Dagblad´s medarbejder  Henrik  Hoffmann-Hansen stillede spørgsmålet:

"Er det ikke udtryk for ytringsfrihedsfundamentalisme, som nogen har talt om?"

Anders Fogh Rasmussen:

"-Der er forskel på et objektivt "men". I lovgivningen er der et lovgivningsfastsat "men". Helt fundamentalt er der æreskrænkelse. Siger man et eller andet forkert om et andet menneske, kan man blive dømt.

Der er også regler mod blasfemi og diskrimination. Min pointe er, at man ikke kan gå rundt med et subjektivt "men".

Man kan ikke sige, at fordi noget er helligt for mig, må du ikke udtale dig kritisk om det."

Må disse klare tanker nå Danske PEN, chefredaktør Tøger Seidenfaden, og den nærmeste kultur-radikale omegn.

Kilde: Kristeligt Dagblad, onsdag den 31. oktober 2007.

Henrik Hoffmann-Hansen.

Fremhævelse: P.V.J.