01.11.2007

Anders Fogh Rasmussen.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Medens vor statsminister kæmper for ytringsfriheden, har Danske Pen og Politiken allerede bøjet sig mod Mekka!!!

  

Valgets hovedperson, statsminister Anders Fogh Rasmussen, har klogt valgt at rejse rundt i Danmark og møde vælgerne unge som ældre, der hvor de er i dagligdagen, i stedet for at mødes til nogle intetsigende "boksekampe"med de øvrige spidskandidater fra de andre partier.

 Mandag aften, var statsministeren i Svendborg til et vælgermøde med sognepræst Katrine Lilleør.

 På vejen mellem Varde og Viborg, har Kristeligt Dagblads Henrik Hoffmann-Hansen, fået et langt interview i valgbussen med Anders Fogh Rasmussen.

 Her kommer statsministeren ind på begrebet ytringsfrihed, der for ham, er den vigtigste politiske hjertesag. Han har aldrig følt sin egen ytringsfrihed truet. Og medgiver, at langt de fleste danskere formentlig også føler, de kan sige og skrive lige, hvad de vil.

 Alligevel er det kampen for ytringsfriheden, han nævner, når han skal udnævne sin politiske hjertesag nummer et netop nu.

 Til Henrik Hoffmann-Hansen, siger statsministeren bl.a:

 "Det kan lyde mærkeligt, men jeg har virkelig haft nogle oplevelser det sidste halvandet år, der gør, at det virkelig er blevet min hjertesag.

 - Optakten til det var tegningesagen, Muhammedsagen, og nu har vi set det gentager sig i Sverige, men også oplevelserne omkring Ayaan Hirsi Ali.

Hende har jeg nu mødt nogle gange. Det er virkelig en kvinde, jeg værdsætter meget højt, og hendes kamp støtter jeg på alle måder.

 -Men når der for alvor skal være politisk fokus på sagen, skyldes det, at et antal lande i FN i marts fik flertal for at begrænse ytringsfriheden for at beskytte religionen.

Det betragter jeg som et virkeligt grundskud mod ytringsfriheden."

 H.H-H.

 Har du selv oplevet, at din ytringsfrihed har været knægtet eller sat under pres?

A.F.R.

 "-Nej, jeg siger, hvad jeg synes er rigtigt at sige. Som statsminister sætter embedet nogle gange en bestemt ramme for, hvad jeg kan sige. Det ligger mere i funktionen som repræsentant for landet, men det er ikke  en begrænsning af min ytringsfrihed."

 H.H-H.

 Tror du ikke at de fleste danskere føler, de kan sige og skrive, hvad de vil?

 A.F.R.

 "- Jo, men mange  har også sagt, at oven på det, vi har oplevet med tegningesagen, Hirsi Ali, mordet på Theo van Gogh og helt tilbage til Salman Rushdie-sagen, så må vi alligevel ved nærmere eftertanke erkende, at der findes kræfter, som vil true ytringsfriheden. Navnlig hvis det drejer sig om kritik af islam.

 Derfor tror jeg, der bliver en større bevisthed om, at det, vi før betragtede som en selvfølge, ikke er det længere. Hvor jeg tidligere i mine grundlovstaler aldrig kom ind på ytringsfriheden, så er det blevet et fast tema.

Jeg betragter ytringsfriheden som den vigtigste af de frihedsrettigheder vi har."

 Det er al ære værd, at Anders Fogh Rasmussen tager det afgørende emne op i valgkampen.

I en tid, hvor Danske PEN, ikke ønsker at gå i forsvar for en personlighed som Ayaan Hirsi Ali, er det opløftende at konstatere, at landets statsminister, kan og vil forsvare det frie ord.

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 31. oktober 2007.

         Interview af Henrik Hoffmann-Hansen

         Fremhævelser: P.V.J.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810