31.10.2007

Stormuftiens kvaler.

Stormuftien har problemer med Muhammed på DF's valgplakat, men han har ikke problemer med at forfølge kopterne!!!

Dansk Folkeparti´s valgplakat med profeten Muhammed, er nu blevet en sag for stormuftien i Jerusalem, der er den øverste religiøse leder for muslimer i det palæstinensiske selvstyre.

Stormuftien opfordrer den danske regering til at gribe ind over for Dansk Folkeparti´s valgplakat, som Stormuftien finder krænkende.

Stasminister Anders Fogh Rasmussen, vælger den kloge vej, - ikke at foretage sig noget. Til Politiken siger han bl:

"Det kan jeg fastslå helt klart. Alle i Danmark har valgt ikke at gøre en sag ud af Dansk Folkepartis annoncering. Det kan kun blive en sag, hvis Stormuftien insisterer på at gøre det til en sag."

Udenrigsminister Per Stig Møller har samme opfattelse: Til Politiken siger han:

"Jeg kan ikke gøre noget, og jeg vil ikke gøre noget.

For regeringens opgave er at stå vagt om demokratiet og ytringsfriheden. Og vi sætter ikke ytringsfrihedens grænser, det gør domstolene."

Udenrigsministeren fortsætter:

"Tegningen er allerede lavet af en muslim for 300 til 400 år siden. Så det kan vel ikke være forbudt at bruge en allerede eksisterende tegning. I den skolebog jeg har, er der også tegninger af Muhammed.  Det har der aldrig været klager over."

Stormuftiens udtalelser skal ifølge Per Stig Møller, ses i en indenrigspolitisk sammenhæng, hvor der er forhandlinger mellem den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas, og Israels regeringsleder Ehud Olmert.

Her, kan Stormuftien ha´en interesse i at skræmme M.Abbas til at lave løsninger med Vesten.

I en pressemeddelelse kalder Stormuftien Dansk Folkeparti´s brug af karikaturen for både "uciviliseret" og "hadefuld"

Kilde: Dagbladet Politiken tirsdag den 30 oktober 2007.

Olav Hergel/Liv Mygind.

Bestil bøger her>>>