21.10.2007

Opfordring!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Hirsi Ali opfordrer Frankrig til at belære Holland om ytringsfrihed.

 

 Den hollandske regerings ynkelige optræden vedr. sikkerheden for deres egen statsborger Ayaan Hirsi Ali, har sat gang i debatten om at forsvare forfattere og andre meningsdanneres sikkerhed og ytringsfrihed.

 Årsagen til, at Hirsi Ali rejste tilbage til Holland var, at regeringen ikke ønskede at betale regningen på 2,8 millioner dollars, som det amerikanske sikkerhedsselskab beregner sig for at beskytte A.Hirsi Ali døgnet rundt, og året rundt.

 Derfor måtte Hirsi Ali rejse i eksil fra eksilet til Holland på en hemmelig adresse.

Det er fejt og tankeløst af den hollandske regering.

Det er Holland, der har ansvaret for statsborgeren Ayaan Hirsi Ali, - også når hun er tvunget i eksil i USA.

Det er de hollandske politikere, der har ansvaret for, at der findes så mange militante islamister i Holland, så en kvindelig forfatter, ikke kan udtale sig frit om kvinders ligestilling i islam og Europa.

 Det kan hun i USA, som for få uger siden har udstedt et green card til hende, så der er mulighed for at Hirsi Ali kan fortsætte sit arbejde i den liberal-konservative tænketank American Enterprise. Men hendes sikkerhed, det er et hollandsk anliggende.

 Den lurvede optræden fra den hollandske regerings side, vil betyde, at enhver kritk af yderligtgående islamister vil forstumme, når man på forhånd ved, at beskyttelse ikke kan påregnes.

 Men når det gælder Ayaan Hirsi Ali, så er modet stadig tilstede.

Hun har netop i et interview med den franske avis Le Monde opfordret Frankrig til - som et sekulært land- at åbne en debat i Europa om, hvor vigtigt det er at kæmpe for værdier som ytringsfriheden.

Til Le Monde siger Hirsi Ali bl.a:

 "Det er Voltaires hjemland, manden som sagde, at selv om han ikke var enig, var han parat til at dø for den andens ret til at udtale sig. Jeg holder af ideen om, at det først og fremmest handler om at beskytte de ideer man ikke er enig i"

 Hun henviser også til, at præsident Nicolas Sarkozy efter sin sejr sagde, at alle de personer i verden, der tror på værdier som tolerance, demokrati og humanisme kan regne med Frankrigs støtte.

Hertil siger Hirsi Ali:

"Han kan passende begynde nu. Han kan forklare de hollandske politikere, at de har sendt et meget beklageligt signal ved at tækkes fjenderne af ytringsfriheden."

 

 

Kilde: Weekendavisen den 19.-25. oktober 2007.

         Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag den 20. oktober 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810