13.10.2007

Ingen selv-censur i Vesten, Tak!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Gid pressens folk kunne forstå det og tage de nødvendige skridt sammen med politikerne - ellers må folket tage over.

  

I det seneste årstid, er debatten om multietniseringen af Danmark blevet skærpet. Årsagen er, at Muhammed-krisen for alvor har delt landet i to grupper. Dem der står fast på en ubetinget og ubegrænset ytringsfrihed, og dem, der mener der skal tages særlige hensyn, her især overfor herboende muslimer.

 De sidste tæller bl.a personer som Svend Auken, Anita Bay Bundegaard,Tøger Seidenfaden,Birthe Rønn Hornbeck,Georg Metz,Gitte Seberg, Klaus Rifbjerg og Morten Kjærum.

 Det er alle personer, der op igennnem halvfemserne plæderede for det multikulturelle samfund, og samtidig påstod, at det var stærkt berigende for Danmark.

 Nu her i 2007, hvor virkeligheden ser noget anderledes ud, - og den islamiske terror-trussel, er en daglig realitet overalt i den vestlige verden, forsøger multietniserings-arkitekterne at nedtone debatten, med bemærkninger om, at modparten må begrænse sine ytringer.

 En sådan henstilling, skal naturligvis ikke respekteres.

 Slet ikke når den kommer fra en kreds, der står "nøgne" og politisk "insolvente", og som ikke har noget bud på,- hvordan man fjerner den islamiske terror-trussel, samt alle de mange problemer den 215.000 store muslimske befolkningsgruppe, har påført Danmark.

 Debatten i Danmark, trænger istedet til en ædruligheds-periode, hvor man besinder sig på konkret virkelighed.

Det kræver, at der er personer og organisationer, der ikke lader sig kue af et kultur-radikalt parnas, der reelt står for en lummer selv-censur.

 Her står forfatteren Ayaan Hirsi Ali, som en lysende fakkel.

 Den 29. juni 2007. havde A.Hirsi Ali en større artikel i Berlingske Tidende, hvor hun  under overskriften Vågn op! Vesten står for civilisation,bl.a. skriver følgende:

 "Den første gang jeg var til en forsamling som denne, var i november  2005 på Krasnapolskyhotellet i Amsterdam. Jeg var inviteret til en konference om mediedækning af islam, og i den forbindelse blev "Submission" vist. Submission er en kortfilm, jeg lavede med Theo van Gogh. Som mange af jer ved, blev han slået ihjel af en muslim på grund af filmen.

 Jeg befandt mig i den sære situation at skulle forsvare ytringsfrihed, den frie presse og kvinders rettigheder over for arabisk-islamiske journalister og kommentatorer.

Jeg fandt det sært, fordi netop de vestlige journalister, der var grundlag for konferencen, enten var stille, mumlede et eller andet om ytringfrihed, eller henvendte sig efter sessionen og hviskede i mit øre, at jeg havde gjort et godt stykke arbejde. Jeg bemærkede den skam, de følte ved at forsvare netop den frihed, der ligger til grund for hele deres arbejde.

 Jeg bemærkede i begyndelsen af 2006 en lignende fornemmelse af ubehag blandt vestlige journalister, akademikere, politikere og kommmentatorer ved, hvordan de skulle reagere på muhammed-tegningerne i Danmark.

Der var faktisk mange, der oprigtigt forsvarede det standpunkt, at Danmark skulle undskylde for tegningerne. Denne holdning blev gentaget i efteråret sidste år, da paven  citerede en byzantinsk kejser, som skrev, at grundlæggeren af islam udbredte sin religion ved sværdets brug, og New York Times opfordrede paven til at give en undskyldning.

 Tony Blair, en leder jeg beundrer, beskrev i en artikel tidligere i år, at det, vi havde foran os som følge af 11. september, var en kamp om ideer og værdier. Blair begyndte sin artikel med skarpt at optegne den mest skelsættende konflikt i vor tid, men trak i land og erklærede, at Koranen er en fremragende bog, forud for sin tid og god for kvinder.

 Hvorfor er vesterlændinge så usikre på alt det der er så vidunderligt ved Vesten: politisk frihed, fri presse, ytringsfrihed, ligeret for kvinder og mænd, homoseksuelle og heteroseksduelle, kritisk tilgang til ideer og især tro.

 Det 21.århundrede begyndte med en kamp om ideer, og denne kamp handler om de vestlige værdier modsat de islamiske. Tony Blair og paven burde ikke skamme sig ved at sige det, og man bør stoppe selv-censuren. Islam og det frie demokrati er inkompatible; kulturer og religioner er ikke ligestillede. Og måske det allervigtigste, muslimer er ikke halvhjerner der kun kan reagere i form af voldshandlinger.

Koranen er ikke en fremragende bog; den er reaktionær og fuld af kvindehad.

Den byzantinske kejsers analyse af Muhammed var korrekt; Han udbredte sin religion ved sværdets brug.

 Set ud fra dette perspektiv står journalister, ligesom resten af os, i den ubehagelige situation at skulle vælge side eller miste sig selv i den gårzone man kan kalde "mellemvejen".Den rolle de vestlige journalister, som forstår hvad denne kamp går ud på, må påtage sig er så at oplyse deres publikum tilsvarende."

 

 

Kilde: Berlingske Tidende fredag den 29. juni 2007.

         Forfatter Ayaan Hirsi Ali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810