10.10.2007

Trist kendsgerning.

75 procent af alle religiøst forfulgte mennesker i verden er kristne.

Bortførelser, voldtægter, tortur, fængelsstraffe og mord. Ja, listen er lang over de forfølgelser, som kristner i disse år udsættes for i lande som Irak, Nordkorea, Saudi-Arabien, og Somalia.

Af samme grund optræder kristne også i toppen af den seneste opgørelse over verdens mest forfulgte religiøse grupper, som organisationen International Society for Human Rights (ISHR) står bag.

ISHR, skønner, at 80 procent af de personer, der myrdes på grund af deres religion, er kristne.

Der er tale om flere millioner mennesker, der forfølges og tallet er stigende, oplyser Martin Lesserthin, der er talsmand for ISHR`s hovedkontor i Tyskland.

ISHR blev grundlagt i 1971 med det formål at hjælpe menneskerettighedsforkæmpere i den gamle østblok.

Senere har organisationen udvidet sit arbejde til at omfatte praktisk talt alle former for religiøs og politisk forfølgelse verden over.

Den seneste opgørelse støttes af lignende rapporter fra andre humanitære og kirkelige organisationer.

Flere hundrede kvinder er de seneste år blevet bortført af muslimske mænd alene i Egypten.

Kvinderne tvinges til at konvertere til islam og ender derefter i tvangsægteskaber, hvor voldtægt er en del af deres hverdag, siger Markus Döbeli fra den kristne menneskerettighedsorganisation Christian Solidarity Internationals afdeling i Schweiz.

Også den internationale nødhjælpsorganisation Kirke i Nød og den tværkirkelige organisation Open Doors advarer om forfølgelse af kristne som et stigende og alvorligt Problem.

Kilde: Kristeligt Dagblad den 3. oktober 2007.

Heidi Dachs.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

Læs Danskeren INDSIGT-UDSYN

OPGØRET >>>