08.10.2007

Møde I Trykkefrihedsselskabet.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Pressens tøsedreng nr. ét, Tøger Seidenfaden, var ikke tryg i Trykkefrihedsselskabets selskab!!!

  

Da Muhammd-krisen begyndte for alvor, og truslerne mod Morganavisen Jyllands-Posten, dens bladtegnere og kultur-redaktør Flemmnig Rose satte ind, valgte mange store og anerkendte dagblade i Europa og den øvrige vestlige verden, at bringe enkelte eller flere af Muhammed-tegningerne, nogle blade på forsiden.

 Det må ha´ givet støtte og kamplyst til at forsvare ytringsfriheden hos medarbejderne på Morgenavisen Jyllands-Posten.

,Men der manglede et par stykker.

Nemlig, Berlingske Tidende og "organet for den højeste oplysning" Dagbladet Politiken.

Her var der ingen støtte at hente, selvom chefredaktøren på Politiken Tøger Seidenfaden til daglig plæderer for, at Politiken er en åben avis, der ikke frygter noget som helst.

I Muhammed-sagen, der var der noget at forsvare, - og noget at frygte.

Politiken valgte sammen med Berlingske Tidende at "sidde og fedte bag hækken". Det er en ynkelig kendsgerning, som ikke skaber den store respekt for de to store Hovedstads dagblade.

 Nu har vi en svensk Muhammed-krise.

Her går de samme ting igen. Trusler på livet overfor den svenske kunstner Lars Vilks, trusler der er afsendt fra Vestens fælles fjende Al Qaida. Aflysninger af møder og udstillinger med Lars Vilks.

 Det har fået Trykkefrihedsselskabet til at sammenkalde til et møde, til forsvar for ytringsfriheden.

Mødet fandt sted i forfatterforeningen i København tirsdag den 2 oktober.

Talerne var Kåre Bluitgen, Naser Khader, Lisbeth Knudsen, Nasim Rahnama, Helle Merete Brix, Flemming Rose, Lars Vilks, Kurt Westergaard og Tøger Seidenfaden.

 Sidstnævnte, den "modige" chefredaktør fra Viggo Hørups blad, Tøger Seidenfaden,  holdt en tale, hvor han brugte tiden til at angribe en stor del af debatørerne i og omkring Islam´s tilstedeværelse i Danmark og Europa.

 Talens indhold, afslører en trængt,- og bange chefredaktør, der har forpasset tiden.

Hans dagblad Politiken, er trods 20 års islam-debat, så fastlåst i sin egen verdensopfattelse, at man end ikke kan samle sig sammen til at forsvare en kollega, når der er kontante bombe-trusler i luften.

 Men det var godt Tøger Seidenfaden kom til mødet i forfatterforeningen.

Hans tale, er så hadsk og uden nogen som helst substans til mødets emne.

Han har afsløret sig , som en person, der selv har sat sig uden for den debat, der omhandler den konkrete virklighed, i Danmark, og det øvrige Vesteuropa.

Det burde betyde, at Dagbladet Politiken, må se sig om efter en anden og mere habil chefredaktør i den nærmeste fremtid.

 Jeg skal overfor læserne på DDF´s hjemmeside, bringe Tøger Seidenfaden´s tale i fuld længde.

 

Tøger Seidenfaden sagde følgende:

"Vi er samlet idag, for at markere vores tilslutning til en helt elementær norm. Normen siger, at den part, der i en diskussion griber til vold, har tabt diskussionen og afsløret sin intellektuelle og menneskelige afmagt.

Uanset hvor meget magt den pågældende råder over, er der tale om en moralsk taber. En person eller organisation, der truer med vold i anledning af andre menneskers fredelige adfærd eller udtalelser har sat sig uden for samfundets fællesskab.

I et land som vores er det en sag for politiet. Det samme gælder udefrakommende trusler, og her kan vi heldigvis regne med støtte fra verdens mægtigste lande og demokratiske alliancer.

 I den svenske hundetegningssag er det som bekendt terrornetværket Al Qaida og andre fanatikere, det drejer sig om. Fordi normen er så elementær, er der ikke så meget andet at sige om den. Lars Vilks er en sag for politiet, for det svenske politi, og jeg har ikke hørt en eneste stemme i den svenske eller danske debat, som ikke støtter politiet, ja tager dets indsats for givet i den forbindelse.

 Når jeg er mødt op her i dag, er det derfor ikke kun for at markere min støtte til denne elementære norm. Den er som sagt en selvfølgelighed, at den knap nok er et møde i Dansk Forfatterforenings lokaler værd. Det er lige så meget for at sige lidt om de mennesker, der bruger og misbruger den selvfølgelige støtte til denne  norm til at lufte deres dybt problematiske, ja i nogle tilfælde direkte afskyelige synspunkter på muslimer og islam.

 Mennesker, der skamrider den aktuelle sag til at lufte deres paranoia, deres hadefulde og rabiate verdensanskuelse, deres Intolerante, indeklemte og smålige syn på millioner af medmennesker.

 Voltaire er mange gange blevet citeret for bemærkningen om, at Deres synspunkter er afskyeligt, min herre, men jeg vil dø for Deres ret til at indtage det.

Også jeg vil gøre, hvad jeg kan for at beskytte et menneske, der er i livsfare på grund af sine synspunkter. Men da den beskyttelse som sagt er en selvfølge både i Sverige og Danmark, vil jeg i stedet dvæle lidt ved de synspunkter, der optræder i denne debat.

 Det er ikke Lars Vilks, jeg tænker på. Mit indtryk er, at han ønskede at provokere i forhold til den svenske kunstinstitution, og selv om det at gøre Muhammed til en hund, svarende til at gøre Jesus til et svin eller i et moderne samfund til pædofil eller lignede, utvivlsomt virker afskyeligt på de fleste muslimer, er det ikke noget der kan vække nogen stærk følelse af afskyelighed i mig.

 Nej, med afskyelighed tænker jeg på nogle af de mennesker og i særdeleshed på den forening, der står bag arrangementet i aften, en forening der her i aften promoverer sig selv og snylter og nasser  på vores allesammens selvfølgelige solidaritet. Jeg tænker på Lars Hedegaard, der vistnok er formand for selskabet. Jeg tænker på Helle Merete Brix, der har skrevet mange spaltekilometer paranoid, skinger, og hadefuld tekst om muslimer hjemme og ude, og som f.eks. i ramme alvor mener, at de europæiske muslimer får børn eller "formerer sig", som de skriver, for med magt at overtage Europa indefra.

Og jeg tænker på Kåre Bluitgen, der i en af sine tidligere bøger har opfordret til at væde koranen med menstruationsblod og smide den på bålet sammen med burkaer for at markere sin ekstreme foragt på vores største og mest pressede religiøse mindretal herhjemme.

 Lars Hedegaard kunne for et par år siden ikke blive medlem af PEN, fordi medlemmer af den forening betragtede mange af hans udsagn som hate speech. Og nu står han og hans hyperaggressive Trfykkefrihedsselskab, der i realiteten er et sammenrend af intolerante muslimhadere, som arrangør af et fint møde her i Forfatterforeningen.

 Ak ja, sådan kan skidt komme til ære.

Jeg støtter som sagt ubetinget, at ikke bare Lars Hedegaard, Helle Merete Brix og Kåre Bluitgen beskyttes, når de udsættes for trusler om vold. Men ytringsfriheden eksisterer jo for at blive brugt, og disse trusler må ikke ophøje deres synspunkter til værdifulde, lødige,eller bare antagelige synspunkter.

 I aften har jeg derfor fundet det relevant til at bruge min ytringsfrihed til at markere, hvordan de pågældende nasser på en elementær norm og bruger den til at promovere deres usympatiske og problematiske dagsorden i den offentlige debat.

 Jeg har aftalt med arrangørerne, at jeg forlader mødet allerede her efter mit indlæg. Det skyldes ikke kun, at jeg skal noget andet, men det skyldes også, at der er nogle stykker i denne talerække, som kun ydre trusler kan gøre mig solidarisk med.

Nogen respekt for deres ærinde i øvrigt har jeg ikke.

Undskyld til jer andre, der er kommet her i en god mening og tak for opmærksomheden."

 

Herefter forlod Viggo Hørups arvtager Forfatterforeningen.

 

 

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten frdag den 5. oktober 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810