30.09.2007

Positiv udvikling.

Den egyptiske stormufti åbner mulighed for at konvertere fra islam.

Ifølge Kristeligt Dagblad, har Egyptens officielle vejleder stormufti Ali Gomaa, overraskende givet udtryk for, at "frafalde ens religion er en synd, der straffes af Gud ved dommedag.

Hvis spørgsmålet udelukkende går på, om man frasiger sig sin tro, så findes der ingen verdslig straf."

Nyheden blev bragt i en artikel skrevet af Ali Gomaa i Washington Post-Newsweek-forum.

I Egypten, har artiklen fået stor opmærksomhed.

I mange muslimske lande opfattes konvertitter som frafaldne og kan derfor idømmes dødsstraf.

I Egypten har det været helt umulig for muslimer at konvertere, i det staten har nægtet at anerkende ændringerne i officielle dokumenter. Ved flere lejligheder har det ført til arrestationer.

Selvom det ikke er strafbart i Egypten, bliver mange varetægtsfængslet med henvisning til nødlove eller bliver stillet for retten for foragt for religionen siger Hossam Bahgat fra organisationen "Det Egyptiske Initiativ for Personlige Rettigheder" til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Hossam Bahgat, er Ali Gomaa´s udmeldning særlig interessant, der uden at uddybe nærmere -sagde, at hvis konverteringerne underminerer "samfundets byggesten", så skal det behandles af det juridiske system.

Den nye holdning, kommer snart på sin prøve, i en retssag, hvor 12 tidligere koptiske kristne ønsker at konvertere tilbage igen, ønsker dommer Ahmed Mekky, vicechef for Egyptens højesteret at benytte sig af den nye udmeldning fra Gomaa.

Ali Gomaa er landets øverste religiøse vejleder og teknisk set stedfortræder for justitsministeren, så hans synspunkt på dette område har betydelig autoritet.

Kilde:Kristeligt Dagblad. den 26. september 2007.

Christian Hjortkjær.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

Læs Danskeren INDSIGT-UDSYN

OPGØRET >>>