19.09.2007

Den skæve gang.

I Holland vil 5 mio kr årligt på at nedbringe spændingen mellem muslimer og hollændere.

I Holland stiger problemerne omkring den store islamiske indvandring. Ifølge Dutch News 6. september, vil den hollandske regering de næste fire år bruge 200 millioner kr på at bekæmpe væksten i muslimsk fundamentalisme og højrenationalisme.

Årsagen er, at antallet af racistiske  overfald i Holland steg kraftigt efter mordet på den hollandske filminstruktør Theo van Gogh i november 2004.

Ifølge Anne Frank-instituttet var der tale om vold mellem indfødte hollændere og marokkanske immigranter. Sidste år faldt antallet dog med 10 procent  til 265.

Den hollandske indenrigsminister, Guusje ter Horst, har udtalt, at der er mellem 20.000 og 30.000 hollandske muslimer, som kunne være influeret af ultra ortodoks islam, og at der potentielt er 2500 muslimske aktivister.

Kilde: Dagbladet Politiken lørdag den 8. september 2007.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.