21.09.2007

Hvor mange religiøse ekstremister er der i Danmark?

Forfatter: K. Pedersen

Medierne siger "ikke ret mange"

Hvor mange religiøse ekstremister er der egentlig i Danmark?

Oftest hører man i TV avisen og Nyhederne, at ”heldigvis er der ikke ret mange ekstreme islamister i Danmark”. Med andre ord, så er oplæseren eller den ansvarlige for nyhederne på de danske TV stationer også nervøse, hvis det skulle forholde sig således at der var mange flere ekstremistiske islamister i Danmark end antaget.

Spørgsmålet er så, om TV-Avisen og Nyhederne har tal på hvor mange ekstremister der findes i Danmark. Det må de jo nødvendigvis have, når de uden tøven påstår, at der ikke er ret mange ekstremister i Danmark. Hvad er ”ikke ret mange” i øvrigt? Og hvordan definerer man en ekstremist? Har de måske svaret på et spørgeskema, hvor man kan krydse af under ”jeg er ekstremist”. Næppe.

Jeg kunne godt tænke mig at få tallene udleveret fra TV-Avisen og Nyhederne, siden de så sikkert kan påstå, at der ikke er ret mange ekstremister i Danmark. Såfremt de ikke kan skaffe tallene, så er det en vildledning af befolkningen at påstå, at der ikke er ret mange ekstremister i Danmark.

Medierne har en utrolig stor indflydelse. Vi betaler over vores skattekroner for at få neutrale nyheder og ikke ensidige påvirkende nyheder. Nyhedsmedierne bør derfor stilles til ansvar i forhold til de tal og de antydninger de kommer med. Det kan ikke være rigtigt, at nyhedsmedierne skal have lov til at lulle den danske befolkning i søvn.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810