15.09.2007

Situationen i september 2007.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Havde man blot lyttet til Den Danske Forening i tide.

  

Det har lige været 11.september, en dag, der rundt om i verden giver anledning til ekstra årvågenhed, - især i de vestlige lande.

 Det er der god grund til.

Ifølge den anerkendte britiske tænketank International Institute for Strategic Studies (IISS), er Danmark i højrisiko for et terror-angreb fra Al-Qaeda-netværket.

Denne trussel er ifølge instituttet alvorlig "truslen er større end nogensinde før, og lader til at blive større i fremtiden" ifølge IISS.

 Til Nyhedsavisen den 14. september siger direktøren fra tænketanken Nigel Inkster, at man blandt andet kan se den stigende trussel på de mange terorangreb som efterretningstjenester har forhindret rund om i verden.

 Nigel Inkster siger envidere.

 "Men det vigtigste siden 11. september 2001 er, at al-Qaeda som brand og ideologi har slået rod i hele verden. Der er ikke mange lande, hvor man ikke finder grupper, der støtter al-Qaedas ideologi."

 På en pressekonference i London  mandag bekræftede han, at al-Qaeda atter har kræfter til at gennemføre terrorangreb, der er mindst lige så store som angrebet 11. september 2001.

 Ifølge Nigel Inkster,  "er Danmark i en rimelig høj risiko og helt sikkert et seriøst mål"

 Ifølge målinger, er der stadig flere personer fra Danmark og andre vestlige lande, der klikker ind på al-Qaeda-inspirerede hjemmesider.

 Man må sige, at de politikere, der i 80erne og 90erne, plæderede for øget islamisk indvandring til Danmark, - med den begrundelse, at det var stærkt berigende, har fået noget at tænke over.

 

Kilde: Nyhedsavisen den 14. september 2007.

 

         Christina Agger og Laurits Nansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810