28.08.2007

Kan racismen i EU vokse mere?

Forfatter: Harry Vinter

Den har været voksende i over 20 år!

Ifølge flere medier har EU's justitskommissær Franco Frattini advaret imod ”en stigende højreekstremisme og fremmedhad i EU”.

I de 20 år jeg har interesseret mig for indvandringsproblematikken har EU med jævne mellemrum advaret imod ”stigende racisme”. Det gjorde f.eks. EU-Parlamentets Undersøgelsesudvalg om Racisme og Fremmedhad i en rapport fra 1991, som advarede imod ”voksende racisme og fremmedhad i Europa”.

Vi kan derfor konstatere, at enten vokser racismen særdeles langsomt, - selvom der allerede for mange år siden jævnligt blev advaret imod ”det flammende fremmedhad” og om at ”racismen står i lys lue”, - eller også befinder vi os nu på toppen, hvorfra racismen ikke længere kan vokse mere.

Herefter kan vi måske så vente at høre om den dalende racisme EU.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.