18.11.2022

Spansk udenrigsminister om Rwanda-model: Det er ikke en mulighed

Forfatter:

Spanien er stærkt forhippet på at styrke den europæiske asylpolitik, men afviser blankt Mette Frederiksens måde at gå til det på.

 

Rikke Albrechtsen
 

BRUXELLES: Der er ingen støtte at hente til fungerende statsminister Mette Frederiksens (S) planer om at sende asylansøgere til Rwanda hos Socialdemokraternes spanske partikolleger.

I et interview med Altinget og en række europæiske medier afviser udenrigsminister i den spanske socialdemokratiske regering, José Manuel Albares Bueno, blankt modellen.

”Jeg synes ikke, det er den europæiske måde at gøre det på. Det er ikke noget, vi har gjort hidtil, og tanken har ikke strejfet mig et eneste sekund,” siger udenrigsministeren, der har været i Bruxelles for at forberede det spanske EU-formandskab i andet halvår af 2023.

Her kommer migration til at spille en stor rolle, ifølge spanieren, men altså ikke på den måde, som statsministeren godt kunne tænke sig.

Jeg synes ikke, det er den europæiske måde at gøre det på. Det er ikke noget, vi har gjort hidtil, og tanken har ikke strejfet mig et eneste sekund.

Tværtimod er José Manuel Albares Bueno stærkt overrasket over at høre, at et EU-land arbejder aktivt med planer om at sende spontane asylansøgere til et tredjeland. Den danske enegang sker på grund af retsforbeholdet, der stiller Danmark uden for dele af EU's fælles asylpolitik. Det har dog hele tiden været regeringens plan at vinde gehør for modellen blandt de andre lande i EU. 

Kilde: Altinget

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810