16.04.2007

Mr. Bean

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Rowan Atkinson forbeholder sig ret til at fornærme

Morgenavisen Jyllands-Postens's Niels Lillelund, har for Kultur weekend været en tur i Stockholm, hvor han har hafte et interview med den britiske komiker Rowan Atkinson bedre kendt som Mr. Bean.

I interviewet kommer man ind på det lovkompleks som den politisk korrekte Tony Blair forsøgte at få igennem Underhuset.

Det drejer sig "The Incitement to Religous Hatred Bill, der ville indskrænke ytringsfriheden omkring religiøs satire betragtgeligt.

Lovforslaget var tæt på at blive vedtaget, men en banal teknisk fejl ved afstemningen forhindrede det.Senere blev der vedtaget et kompromis.

Det er Mr. Bean godt tilfreds med.

Sammen med forfatteren Salman Rushdie, har Rowan Atkinson været stærke modstandere af en begrænsning af ytringsfriheden.

Grand Hotel i Stockholm siger Mr. Bean følgende til interviewet med Niels Lillelund.

"Friheden til at ytre sig, hvad der er uundgåeligt indebærer friheden til at fornærme, blev bevaret. Det er meget sundt.

Og det har der været mange eksempler på siden, herunder Muhammed-tegningerne. Jeg var så glad, da den sag kom frem, og man ikke bøjede sig, for jeg synes det var ekstremt vigtigt, at vi bevarede friheden til at udtrykke os, som I gjorde.

Det er et  typisk eksempel på, hvordan det i politik altid er en fristelse at lade sig opsluge af en enkelt sag og bøje sig for kræfter, som man ikke rigtigt forstår, men føler presset fra. Og samtidig ignorere de videre konsekvenser af at bøje sig"

Til interviewet fortæller Rowan Atkinson, at Muhammed-tegningerne spillede en rolle i Underhusets debat forud for dets forkastelse af lovforslaget, og netop de voldsomme reaktion er mod Jyllands-Posten og Danmark fik en del medlemmer til at tænke sig om en ekstra gang.

Forarbejdet til loven blev indledt efter pres fra The Muslim Council of Britain.

 

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten/ Kultur weekend. Fredag den 13. april 2007.

         Niels Lillelund.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810