14.04.2007

Om igen Søren Espersen

Forfatter: Poul Vinther JensenForleden dag, var Dansk Folkeparti´s udenrigspolitiske ordfører Søren Espersen, ude og fortælle offentligheden, at Danmark deltagelse i Irak-koalitionen har været en fejltagelse.

Jeg stiller det spørgsmål, er Dansk Folkeparti af den mening, at situationen i Mellemøsten, kan klares uden vestlig tilstedeværelse?

Hvad ville der ikke ske, hvis Iran havde frit spil i Irak efter Saddam Hussein`s fald.

Terror-bekæmpelsen, den foregår overalt, hvor der er islamiske magt-celler, der ønsker at rette et angreb på den demokratiske verden.Der hvor disse findes, der er Danmarks nære allierede USA tilstede.

Ønsker Søren Espersen, at Danmark skal køre på fribillet, når det gælder Vestens sikkerhed og firhed?

Hvis det er tilfældet, så er vi jo tilbage til "de gode gamle dage",- hvor Europa, - herunder Danmark, lod USA betale hele gildet.

Dette ynkelige kapitel, skulle vi nødig gentage. Men Søren Espersen,han kan naturligvis ha´haft en dag, hvor den øverste halvdel af hovedet har haft det svært!!!

De tider, hvor USA skal klare det hele er forbi Søren Espersen!!!

Om dette emne skriver den franske avis Le Monde følgende den 26. marts:

EU`s Identitet.

"Fremmet af amerikanske  ledere, hvis storsind man i dag må mindes med vemod, og udviklet i skyggen af en forsvarsalliance med USA under hele den kolde krig har det europæiske projekt genvundet freden på det gamle kontinent.

Det er paradoksalt, at alt det er sket, som havde bekvæmmeligheden ved den amerikanske beskyttelse forledte europæerne til at tage freden for givet og garanteret for bestandigt og fritaget dem fra at ruste sig med et forsvar, der er istand til at sikre Europa en enestående indflydelse på den internationale scene.

Den amerikanske hjælp skabte afhængighed og hindrede frigørelsen.

Vi fik syn for sagn, da vi stod over for en genopblussen af krigen på Balkan. Da måtte vi bede USA om politisk og militær assitance.(...) Hvem ved, at der er flere mænd under våben i Europa, end der er i de amerikanske hære."

Ja, det er på tide, at europæiske politikere, - herunder Søren Espersen holder op med at sidde "at fedte bag hækken".

 

Kilde: Dagbladet Politiken lørdag den 31. marts 2007

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810