13.04.2007

Said Mansour

Forfatter: Poul Vinther Jensen

blev desværre ikke udvist - i denne omgang

Thi kendes for ret. Said Mansour straffes med fængsel i tre år og seks måneder. Dommer Jens Erik Stausbøll, Københavns Byret.

Således lød beskeden til Said Mansour, der stod anklaget for at opildne til terror-virksomhed, ved at udgive cd´er, dvd´er og vidiobånd.

Said Mansour blev dømt for følgende:

*At tilskynde til terror efter straffelovens paragraf 114 e.

            som gør det strafbart at tilskynde til terror.

*For at tilskynde til generel vold – straffelovens paragraf 136.

*For racisme – straffelovens paragraf 266 b, for i flere tilfælde,

at  ha´ omtalt jøder som aber og svin.

Said Mansour fik ikke frataget sit danske statsborgerskab, og skal ikke udvises af landet. Idet Retten, skønnede, at der kunne være risiko for dømtes sikkerhed, hvis han blev tvunget til at vende tilbage til sit hjemland Marokko. Det vil med de forbrydelser som Mansour er blevet dømt kunne ende med en dødsstraf i Marokko

Said Mansour blev ført tilbage til fængslet efter doms-afsigelsen, - eneste kommentar var ”Gud er stor”. Han overvejer dog, hvorvidt han skal anke dommen.

Det er den første terror-dom i Danmark efter den nye terrorlovsparagraf  114.

Der har været mange offentlige kommentarer om Said Mansour, den mest fyldige og rammende skrev  chefredaktør for NyhedsavisenDavid Trads, i et ”Standpunkt” torsdag den 12. april.

Her kan læses følgende under overskriften

Said Mansour er en forkastelig landsforræder

Jeg mødte Said mansour, få dage før han blev anholdt i sensommeren 2005 – og det var stærkt ubehageligt.

Manden talte ganske vist roligt og virkede med sit afvæbnede smil nærmest charmerende, men de ord, der kom ud, fremkaldte kuldegysninger.

Grundlæggende var det hans opfattelse, at USA under præsident George W. Bush følger en vestlig militærkurs, som går ud på at tilintetgøre den islamiske civilisation – og at blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen deltager ivrigt.

Mansour fandt det helt i orden at bruge, hvad han kaldte `den gode terror` mod `den onde terror´. Og at de terrorangreb vi har set på eksempelvis  New York, London og Madrid, var gode – modsat de vestlige allieredes krige i Afghanistan og Irak, der er onde.

Jeg spurgte dengang direkte Said Mansour, om det ville være i orden at ramme København med terror – og her er det kryptiske svar. ” Det håber jeg ikke vil ske, men det må du spørge mig om, hvis det sker.

Han tilføjede, at terror bestemt kunne have positive sider – fordi det påvirker politisk – og at det kun er rimeligt, at muslimer, som er krænkede, slår igen. Hans glæde over, at bestemte terroraktioner efter hans mening havde virket, og hans håb om, at andre kunne komme til det, skabte et klart indtryk af, at han sympatiserede med terror – også i Danmark.

Derfor glædede det mig, da Said Mansour få dage efter mit møde med ham blev buret inde – mistænkt for at opildne til terror.

Jeg håbede, at anklagemyndigheden kunne få ham dømt – at der var stærke nok beviser mod ham til, at han ville erklæret skyldig af en dommer. Det skete heldigvis, da Københavns Byret gav ham tre et halv års fængsel i går.

Mansour er en skændsel for Danmark, og han er en skændsel for islam – han er det værste forbillede, nogen kunne ønske sig. Desværre er han snart på fri fod igen. Da han allerede har afsonet 20 måneder, går der kun et par år, hvor vi kan slippe for at have ham ude med sine fangarme efter frustrerede unge muslimer, som han kan lokke i uføre.

Typer som Mansour er dødsensfarlige  - i bogstaveligste forstand – og rare at have siddende bag lås og slå.

Ifølge dommen får Mansour lov til at beholde sit danske statsborgerskab, ligesom han ikke tvangsudleveres  til Marokko.

Det er vel en retsstat værdigt at undlade at sparke ham ud af landet, når straffen er udstået, men man kan ikke lade være med at undre sig over, hvordan denne mand kan holde ud at bo i Danmark – et land, hvis indbyggere han er så ligeglad med, at han sagtens kunne finde på at bakke op om terror mod dem.

 

Kilde: Nyhedsavisen Torsdag den 12. april 2007. 

          Chefredaktør  David Trads.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810